Menu
 

Pirmdiena, 17 Oktobris 2022

Tiesa nosaka pagaidu aizsardzības līdzekļa noteikšanu Siguldas novada pašvaldības preču zīmei "S!"

14.oktobrī tiesa paziņoja lēmumu par Siguldas novada pašvaldības lūgumu par pagaidu aizsardzības līdzekļu piemērošanu preču zīmei “S!”, kura ikdienā tiek izmantota gan atsevišķi, gan sauklī “S!gulda aizrauj”. Tiesa līdz galīgajam nolēmumam aizliedz politiskai partijai “Stabilitātei!” izmantot saimnieciskajā apritē preču zīmi, tai skaitā reklāmas, reprezentācijas materiālos, tīmekļa vietnē, bez Siguldas novada pašvaldības atļaujas, informēja novada domē.

Lasīt vairāk...

Imants Bergs: Latvijas augstākās izglītības kvalitāte ir optimāla uz citu pasaules valstu fona

Izglītība ir eksporta produkts, tādēļ individuāli jāstrādā ar katru valsti, lai ieinteresētu ārvalstu darba tirgu un radītu tās valsts jauniešos vēlmi izglītoties Latvijā.  Pateicoties mērķtiecīgam un ilggadējam darbam, virknē valstu un reģionu Latvija ir atpazīstama kā potenciālais studiju galamērķis. Tas ir ļoti būtiski, jo izglītības eksports, tāpat kā citi eksporta veidi, dod būtisku finansiālu pienesumu Latvijas ekonomikai.

Lasīt vairāk...

Eksperti norāda uz biežāk pieļautajām pārtikas drošības kļūdām, gatavojot ēdienu mājās

Visiem zināms, ka ogas ir daudz gardākas, ja tiek noplūktas un apēstas uzreiz no krūma. Tāpat arī meža zemenes un mellenes vispirms nonāk mutē, un tikai tad sākam piepildīt savu groziņu. Noteikti nomazgā pirms apēd! Vai tas šajā gadījumā nav pārspīlēts ieteikums? Sociālajos medijos domas dalās arī par to, vai, piemēram, gaļu pirms gatavošanas vajag noskalot? Daži apgalvo, ka tā esot iespējams noskalot kaitīgos mikroorganismus.

Lasīt vairāk...

Foto: Dejotāji gatavojas Deju svētku latviešu skatuviskās dejas koncertam "Balts"

VEF Kultūras pilī notika XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku latviešu skatuviskās dejas koncerta “Balts” repertuāra prezentācijas pasākums. Dejotāji izdejoja 18 horeogrāfu 18 jaunas dejas, kas atklāj latvietim svarīgu būtību – zeme, darbs, dzīvošana, bērnība, tīrradnība un daba, vēsta Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.