Menu
 

Trešdiena, 19 Oktobris 2022

Ķekavas "Audas" futbolisti pirmo reizi 53 gadu kluba vēsturē izcīna Latvijas kausu

  • Publicēts Sports

Pirmo reizi kluba 53 gadus ilgajā vēsturē Latvijas kausu futbolā izcīnījusi Ķekavas “Auda”, kas, pirmo reizi spēlējot šī turnīra finālā, trešdien "Skonto" stadionā Rīgā "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas finālā ar 1:0 pārspēja pašreizējos trofejas īpašniekus RFS futbolistus. Līdz ar Latvijas kausu “Auda” arī ieguvusi tiesības nākamajā sezonā piedalīties Eiropas kausu turnīros.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 24% bērnu saskaras ar redzes problēmām tuvumā

53% bērnu pirms skolas gaitu uzsākšanas nav veikta redzes pārbaude pie speciālista, savukārt trešdaļa vecāku jeb 34% uzskata, ka, ja bērnam būs redzes problēmas, viņš par tām pateiks pats. Tas noskaidrots vecāku aptaujā, kas veikta acu aprūpes uzņēmuma “OC Vision” realizētās kampaņas “Redzi, redzi, saredzi” ietvaros.

Lasīt vairāk...

Galīgajā lasījumā virza grozījumus, kas liegtu Ždanokai Latvijā tikt ievēlētai EP

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu likumā, ar kuriem paredzēts noteikt, ka EP vēlēšanās Latvijā nevar kandidēt un EP nevar ievēlēt personu, kura pēc 1991.gada 13.janvāra darbojusies Padomju Savienības Komunistiskajā partijā (Latvijas Komunistiskajā partijā).

Lasīt vairāk...

Vecāki iestājas par bērnu tikumisko attīstību

Vecāki aicina deputātus neizslēgt no Izglītības likuma bērnu tikumiskās audzināšanas aizsardzību, jo īpaši, ņemot vērā pēdējās nedēļas notikumus publiskajā telpā, ko lielā mērā izraisījusi diskusija LTV raidījumā “Kas notiek Latvijā?”, iztirzājot tematu par dzimuma maiņu pusaudžiem un koalīciju 14.Saeimā.

Lasīt vairāk...

Noskaidroti Latvijas lielākie ķirbji

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā jau 17.reizi “Maxima Latvija” noskaidroja 2022. gada Latvijas brangākos ķirbjus. Šogad “Latvijas lielākā ķirbja čempionāta” uzvaras laurus plūca Luīzas Neimanes lolotais ķirbis no Kuldīgas novada, kas bija sasniedzis 351 kg svaru un 390x374 cm apkārtmēru, informēja pasākuma rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Finanšu pratību var uzlabot, bērniem jau no mazotnes skaidrojot naudas nozīmi

Valsts ekonomiskais uzplaukums un sabiedrības labklājība ir apstākļi, par kuru radīšanu ir atbildīga visa sabiedrība kopumā. Lai katra nākamā paaudze dzīvotu labāk nekā iepriekšējā, katrai nākamajai paaudzei ir jābūt mazliet gudrākai par saviem vecākiem. Latvijas iedzīvotāju finanšu pratībā gribētos redzēt uzlabojumus, bet diemžēl skolu mācību programmās par finansēm iekļauta fragmentāra un nepietiekama informācija, ar kuru ir par maz, lai jaunieši pēc skolas prastu pārvaldīt savas finanses. Te būtu vajadzīga gan aktīvāka skolu un valsts iesaiste, gan pašu vecāku dalība naudas lietās drošas un gudras jaunās paaudzes veidošanā.

Lasīt vairāk...

Par 12% pasliktinājies iedzīvotāju veselības pašvērtējums; pieaug farmaceita loma veselības aprūpes sistēmā

Lai gan vairāk nekā puse jeb 57% respondentu savu veselību vērtē kā labu, šis rādītājs ir zemākais pēdējo septiņu gadu laikā, kopš tiek veikts “Mana Aptieka & Apotheka” Veselības indeksa pētījums. Joprojām lielākā daļa jeb 73% iedzīvotāju atzīst, ka viņiem piemīt kāds kaitīgs ieradums, turklāt daļa no tiem piemīt arvien lielākam skaitam iedzīvotāju. Pieaug uzticība farmaceitiem – 87% espondent norāda, ka uzticas farmaceitu ieteikumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.