Menu
 

Svētdiena, 05 Marts 2023

Provizoriskie rezultāti: Igaunijas parlamenta vēlēšanās pārliecinoši uzvar Reformu partija

Igaunijā svētdien notikušajās parlamenta vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi valdošā liberālā Reformu partija, apsteidzot opozīcijā esošās nacionālpopulistisko Konservatīvo tautas partiju (EKRE) un centriski kreiso Centra partiju, liecina provizoriskie rezultāti, kas iegūti pēc 94% balsu saskaitīšanas.

Atbilstoši šiem rezultātiem premjerministrs Kajas Kallasas vadītā Reformu partija saņēmusi 31,8% balsu.

Otrajā vietā ar 15,8% balsu ir EKRE, bet trešajā vietā ar 14,5% balsu ierindojusies opozīcijā esošā centriski kreisā Centra partija.

Ceturtajā vietā ar 13,6% balsu ir liberālā partija "Igaunija 200", kas līdz šim parlamentā nebija pārstāvēta.

Pēc provizoriskajiem rezultātiem, parlamentā iekļuvušas arī abas valdošās koalīcijas mazākuma partneres - Sociāldemokrātiskā partija, kas saņēmusi 9,4% balsu, un nacionālkonservatīvā partija "Tēvzeme", kas ieguvusi 8,3% balsu.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru iekļūšanai parlamentā.

Pēc centrālās vēlēšanu komisijas datiem, vēlēšanās piedalījās 63,7% balsstiesīgo pilsoņu. Nedaudz vairāk nekā puse no viņiem nobalsoja internetā.

Igaunijas parlamentā Rīgikogu jeb Valsts sapulcē ir 101 deputāts, kas tiek ievēlēts uz četru gadu termiņu.

Lasīt vairāk...

Mūsdienu darba realitāte: strādāt Latvijā un pusdienlaikā peldēties Melnajā jūrā

Attālinātais darbs, sācies pandēmijas posmā, nu, šķiet, uzņēmumu darba kultūrā ir kļuvis par ikdienu. Tomēr daži ir gājuši vēl soli uz priekšu, uz laiku piedāvājot darbiniekiem  iespēju strādāt attālināti no citas valsts jeb “workation”. Tas ir darbs ar atvaļinājuma garšu, kas ļauj iepazīt citu valstu kultūru, nomainīt klimatu, apciemot sen nesatiktus, ārzemēs dzīvojošus draugus vai stiprināt ģimenes saites, saglabājot ierasto ikdienas darba ritmu.

Lasīt vairāk...

Četru pakāpju princips sāpju ārstēšanā

Sāpes ir sajūta, ko pazīst ikviens – traumas, iekaisuma vai citu faktoru rezultātā organismā norisinās izmaiņas, par ko ķermenis ziņo, radot sāpju sajūtu. Sāpēm mēdz būt dažādi veidi un atšķirīgas intensitātes pakāpes, kas palīdz diagnosticēt sāpju cēloni un ļauj noteikt atbilstošāko ārstēšanas metodi. Kāpēc ir svarīgi laikus atpazīt sāpju veidu un zināt, kādus pretsāpju līdzekļus lietot, piedzīvojot sāpes.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.