Menu
 

Otrdiena, 07 Marts 2023

Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" projekta ekspedīcijās dažādi autori iepazinuši Siguldas novadu

Dzejnieka Imanta Ziedoņa iedvesmots, fonds “Viegli” dodas ekspedīcijās nu jau piecu gadu garumā, aptverot visus Latvijas novadus un pieredzēto apkopojot interneta portālā “Radiožurnāls”. Tajā publicēti stāsti par novadu dižām vēsturiskām personām, iedvesmojošiem mūsdienu ļaudīm un neparastām vietām, informē “Radiožurnāla” redaktors Jānis Holšteins-Upmanis.

Lasīt vairāk...

Par 220 miljonus eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu sāks dienesta pārbaudi

Aizsardzības ministrija (AM) saistībā ar 220 miljonus eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu sāks dienesta pārbaudi, otrdien žurnālistiem pastāstīja aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA). Izskanot informācijai par šo iepirkumu, ministre, stājoties amatā, lika izveidot un organizēt pārbaudi par šo iepirkumu. Pārbaudes rezultāti esot apstiprinājuši sākotnējās aizdomas par iespējamiem pārkāpumiem.

Lasīt vairāk...

Vanaga: Nav saprotama saistība starp skolu tīkla sakārtošanu un pirmsskolu, interešu un profesionālo izglītību

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekrīt, ka skolu tīklu ir nepieciešams optimizēt, tomēr nav saprotams, ko nepieciešams optimizēt pirmsskolā, interešu izglītībā un profesionālajā izglītībā, pēc atkārtotas tikšanās ar Saeimas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem pauda arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā aicina doties izzinošās ekskursijās kopā ar bērniem

Pavasara ekskursiju nedēļā, no 13. līdz 19.martam, vecākiem ar bērniem Jūrmalā būs iespēja katru dienu, dodoties kādā piedzīvojumā, izzināt dabu, arhitektūru un ielūkoties aiz durvīm, kas apmeklētājiem ikdienā parasti ir slēgtas. Visas nedēļas garumā tiek piedāvātas dažādas izzinošas ekskursijas, iespēja iepazīt ugunsdzēsēju ikdienu, ziedu pasauli Bulduru siltumnīcās, sagaidīt saullēktu purva kurpēs Ķemeru tīrelī, apmeklēt muzejus, kā arī piedalīties radošajās meistarklasēs un citos piedzīvojumos, informē Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā. Ekskursiju nedēļas moto ir “Nedzīvo dzīvi telefonā – iepazīsti pasauli!”.

Lasīt vairāk...

Poliklīnikas vadītāja: Pie ārstiem tikt būs vēl problemātiskāk

Valdības deklarācijā par Ministru kabineta iecerētajiem darbiem veselības nozarē izvirzītas 23 apņemšanās, tai skaitā “turpināsim palielināt publiskā sektora finansējumu veselības aprūpei”, “palielināsim primārās veselības aprūpes lomu uz pacientu orientētas veselības aprūpes nodrošināšanā”, “sekmēsim ārstniecības personāla ilgtspējīgu attīstību un piesaisti valsts finansētu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai” u.tml. Deklarācijā arī kā virsmērķis lasāms, ka “valdība apņemas nodrošināt ilgtspējīgu veselības aprūpes sistēmas darbību". Taču te vērts atgādināt senu patiesību – papīrs pacieš visu, jo medicīnas iestādes šobrīd saskaras ar pavisam citu realitāti, skumji apjaušot, ka 2023.gadā krīze medicīnā var tikai saasināties.

Lasīt vairāk...

Foto: Jaunās telpās darbu atsākusi Salas bibliotēka

6.martā pēc pāriešanas uz jaunajām telpām darbību atsākusi Salas bibliotēka Spuņciemā. Atvērto durvju dienā līdz ikviens varēja ieskatīties bibliotēkas vēsturei veltītā izstādē, iepazīt jaunās telpas, aplūkot jaunāko grāmatu piedāvājumu un pacienāties ar svētku našķīšiem, stāsta Mārupes novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Banka: 29% sieviešu un 25% vīriešu Latvijā nav uzkrājuma

Latvijā sievietes ir vairāk pakļautas finansiāliem riskiem, jo bez uzkrājuma šobrīd ir 29% sieviešu un 25% vīriešu, liecina SEB bankas veiktā aptauja. Pēdējā pusgada laikā sievietes biežāk nekā vīrieši bijušas spiestas sākt tērēt savus uzkrājumus. Vienlaikus arī SEB bankas veiktā aptauja atklājusi atšķirības starp sieviešu un vīriešu naudas ieguldīšanas paradumiem, parādot, ka vīrieši labprātāk izvēlas riskantākus darījumus, kamēr sievietes - stabilākus ilgtermiņa ieguldījumus, informē bankas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Skola un atzīmes bērnam nedrīkst būt sods

Lai gan, no vienas puses, zinām, cik svarīga bērna attīstībā ir viņa mentālā labsajūta, no otras puses, apzināti vai neapzināti mēdzam izmantot skolu un atzīmes kā biedu, veidojot nepareizu priekšstatu un samazinot motivāciju mācīties. Cik daudz no mums brīvlaika beigās ir teikuši bērnam, ka “ir atlikušas pēdējās dienas brīvībā” un “tagad tikai sāksies”, neviļus radot domu, ka skola ir sods. Līdzīgi mēdzam rīkoties arī, runājot par atzīmēm, iesakņojot bērnā bailes kļūdīties, taču patiesībā atzīmes ir instruments, lai saprastu, pie kuras tēmas atgriezties vēlreiz un kam nepieciešams pievērst lielāku uzmanību. Turklāt atzīmes attiecas ne tikai uz skolēnu, bet arī uz skolotāju.

Lasīt vairāk...

LĀB: Slimnīcas un veselības aprūpē strādājošie sāk gatavoties ārkārtas situācijai medicīnā

Apzinoties dramatisko situāciju Latvijas veselības aprūpē un smagās sekas, ko jau šogad izraisīs nepietiekamais valsts finansējums, nozarē strādājošo un slimnīcu profesionālās organizācijas ir uzsākušas gatavošanos ārkārtas situācijas izsludināšanai medicīnā. Par smago situāciju Latvijas veselības aprūpē vēstules nosūtītas Eiropas Komisijai, Eiropas ārstu pastāvīgai komitejai un Eiropas Medicīnas speciālistu apvienībai, lai pievērstu starptautiskās sabiedrības uzmanību. Par gaidāmo valsts veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes pasliktināšanos jau ir informēti Saeimas deputāti, Latvijas Valsts prezidents un Tiesībsargs, vēsta Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.