Menu
 

Pirmdiena, 10 Oktobris 2022

Vēža pacienti ceļ trauksmi par augstajām ārstēšanas izmaksām

Lai apietu rindas uz valsts apmaksātiem pakalpojumiem, vēža pacienti arvien biežāk ir spiesti maksāt par izmeklējumiem un ārstēšanu, kas šā brīža augsto cenu apstākļos ir smags finansiāls slogs. Šādu draudīgu tendenci atklāj onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības “Dzīvības koks” īstenotā vēža pacientu aptauja, ko atbalstījusi apdrošināšanas sabiedrība “Compensa Life”.

Lasīt vairāk...

Apstiprināts Siguldas novada Goda zīmes dizains

Siguldas novada pašvaldības Apbalvojumu komisija, apkopojot iedzīvotāju balsojumu, noteikusi labāko Goda zīmes dizainu, ko turpmāk pasniegs Goda dienā, izsakot pateicību novadniekam par nozīmīgiem ieguldījumiem Siguldas novada attīstībā vai sabiedriskajā dzīvē. Par labāko Goda zīmi kā iedzīvotāju, tā Apbalvojuma komisijas vērtējumā ir atzīta mākslinieces Baibas Jirgenas izstrādātā skice.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Inflācija triumfē, bet tās liktenis ir izlemts

Saistībā ar patēriņa cenu kāpumu notiekošo var saukt par ļoti interesantu. Tas var izklausīties neiejūtīgi, taču tas tiešām ir interesanti, jo trīs mēnešu laikā no situācijas, kad gandrīz viss pasaules ekonomikā notiekošais strādāja inflācijas palielināšanas virzienā, esam nonākuši pie cenu līmeni palielinošu un samazinošu spēku asas sadursmes. Septembrī tumsas spēki vēl uzvarēja, turpmāko četru mēnešu laikā gaidāms neizšķirts, bet pēc tam jau frontes līnija velsies pretējā virzienā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Divas trešdaļas iedzīvotāju uztrauc kiberdrošības riski ierīcēs

65% Latvijas iedzīvotāju uztraucas par kiberdrošības riskiem, ar kuriem var saskarties savās ierīcēs, piemēram, telefonā, datorā, planšetdatorā, liecina IKT pakalpojuma sniedzēja “Bite” veiktās aptaujas dati. Visvairāk aptaujāto raizējas par to, vai varētu tikt nozagtas viņu paroles, ko pēc tam kibernoziedznieki varētu izmantot, lai piekļūtu internetbankai, e-pastam u.c.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš: Aizmirstā uzvara?

13.septembris ilgāku laiku mūsu zemē bija liela diena, jo tad savulaik notika kāds ļoti zīmīgs notikums, kas vairāk nekā pusgadsimtu pasargāja mūsu teritoriju no spēcīga iebrucēja, – Smoļinas kauja. Šī kauja notika 1502.gada 13.septembrī pie Smoļinas ezera netālu no Pleskavas, mūsdienu Krievijas robežās, un šajā kaujā Livonijas konfederācijas spēki sakāva daudz lielāko dažādo, tolaik vēl daļēji neatkarīgo krievu zemju karapulku. Nākamais jau apvienotās Maskavas caristes uzbrukums notika 1558.gadā, iesākot postošo Livonijas karu. Vai šodien saruna par šo uzvaru pie Smoļinas ezera mums vēl ir aktuāla?

Lasīt vairāk...

"Balta": Apdrošināšanas atlīdzības šogad augušas teju visās pozīcijās

Apdrošināšanas AS "Balta" 2022. gada pirmajos sešos mēnešos bruto izmaksāto atlīdzību apjoms sasniedzis pēdējo gadu augstāko līmeni – vairāk nekā 35 miljonus eiro. Vislielākais atlīdzību apjoms šī gada pirmajā pusē bijis transporta apdrošināšanā – OCTA un KASKO apdrošināšanas veidos tas sasniedzis 16,8 miljonus eiro, kas ir 11,2% pieaugums salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2021. gadā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.