Menu
 

Otrdiena, 22 Februāris 2022

Sākti būvniecības sagatavošanas darbi jaunajam korekcijas dienestu mācību centram Olainē

22.februārī Norvēģijas Korekcijas dienestu direktorāta pārstāvji kopā ar Olaines cietuma priekšnieku un pārstāvjiem no Tieslietu ministrijas apmeklēja jaunā korekcijas dienestu mācību centra būvniecības teritoriju Olainē, lai iepazītos ar teritorijā uzsāktajiem būvniecības sagatavošanas darbiem, informē Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Lasīt vairāk...

Šogad veiks priekšizpēti sešiem galvenajiem mikromobilitātes infrastruktūras maršrutiem

VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi iepirkumu par potenciālās gājēju un velosipēdistu infrastruktūras trašu priekšizpēti nacionālas nozīmes velosatiksmes savienojumiem Ķegums–Rīga, Bauska–Rīga un Dobele–Rīga. Plānots, ka priekšizpēte tiks veikta 2022.–2023. gadā atbilstoši Satiksmes ministrijas izstrādātā informatīvā ziņojuma “Par valsts mikromobilitātes infrastruktūras attīstību” izvirzītajām prioritātēm.

Lasīt vairāk...

"Rail Baltica" dzelzceļa stacijas būvniecības teritorija pie lidostas "Rīga" pakāpeniski paplašinās

Turpinoties būvniecības darbiem "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras projektā pie lidostas "Rīga", paplašinās būvniecības teritorija. Sākot no otrdienas, 22.februāra, uz vienu nedēļu tiek norobežota neliela daļa no lidostas apmeklētāju P1 stāvvietas. Lidostas pasažieri stāvlaukumu varēs izmantot bez ierobežojumiem, un nebūs traucēta taksometru piebraukšana termināļa atlidošanas zonā.

Lasīt vairāk...

Vaidere: Spēcīgas sankcijas ir pēdējā iespēja apturēt atklātu karu Ukrainā

“Meli, ko vakar dzirdējām Krievijas prezidenta Putina runā, atmiņā atsauca padomju vēstures grāmatas, pilnas ar absurdiem un sagrozītiem faktiem. Citkārt par to varētu pat pasmīnēt, bet ne šoreiz, kad Kremlis sāk atklātu militāru agresiju Ukrainas suverēnajā teritorijā. Tam jāstājas pretī ar ļoti spēcīgām Rietumu sankcijām, jo vienīgais, ko Kremlis saprot, ir spēka pozīcijas,” uzsver Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (ETP grupa).

Lasīt vairāk...

Pētījums: Latvijā papildu pensijas uzkrājumu visaktīvāk veic cilvēki virs 55 gadu vecuma, Igaunijā – jaunieši

Teju 40% “Luminor” klientu Latvijā, kuri veic iemaksas pensiju 3. līmenī, ir vecumā virs 55 gadiem, liecina bankas dati. Kā norāda “Luminor” pensiju produktu vadītāja Anželika Dobrovoļska, ir labi, ka cilvēki pirmspensijas vecumā domā par papildu uzkrājumu veidošanu, vienlaikus gados jaunāki cilvēki joprojām uzkrāj par maz.

Lasīt vairāk...

Janvārī lidostā "Rīga" apkalpoti 247 tūkstoši pasažieru

2022.gada janvārī lidostā "Rīga" apkalpoti 246,5 tūkst. pasažieru, 4,9 reizes vairāk nekā 2021.gada janvārī un par 18,6% mazāk nekā pērn decembrī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar 2020.gada janvāri pirms pandēmijas, kad apkalpoja 525,3 tūkst. pasažieru, kritums ir par 53,1%. Kopējais lidojumu skaits janvārī bija 3886, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā pirms gada.

Lasīt vairāk...

Nākamnedēļ iedzīvotājiem būs iespēja vakcinēties pret Covid-10 ar "Nuvaxovid"

Nākamnedēļ iedzīvotājiem Latvijā būs iespēja vakcinēties pret Covid-19 ar Čehijas uzņēmumā "Novavax" ražotu vakcīnu "Nuvaxovid", kas Eiropas Savienībā tika reģistrēta 2021.gada decembrī. Precīza informācija par to, kurās ārstniecības iestādēs varēs saņemt vakcīnu Nuvaxovid, sākot no 28.feburāra, būs pieejama Veselības ministrijas tīmekļvietnē, savukārt par iespēju saņemt šo vakcīnu pie ģimenes ārstiem interesentiem ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, informē Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.