Menu
 

Svētdiena, 10 Marts 2024

Par 53% pieaudzis negadījumu skaits saistībā ar nekvalitatīvu ceļa segumu

Sadursmes ar transportlīdzekļiem un dažādiem objektiem, ko veicina slidenas brauktuves un slikta redzamība, sasisti vējstikli, uz nekvalitatīva ceļa seguma sabojātas riepas un diski – ziema katru gadu nes daudz nepatīkamu pārsteigumu autovadītājiem. Apdrošināšanas sabiedrība “Balta” šajā ziemā atlīdzībās par dažādu iemeslu dēļ bojātu transportlīdzekļu remontu izmaksājusi 8 miljonus eiro, turklāt par 53% pieaudzis negadījumu skaits saistībā ar nekvalitatīvu ceļa segumu.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada florbola komandām uzvara un trīs zaudējumi (papildināta)

  • Publicēts Sports

Svarīgas spēles sestdien vakarā vienā laikā aizvadīja trīs Ķekavas novada florbola komandas. “Ķekava/RB&B” florbolisti virslīgas ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē piedzīvoja neveiksmi un zaudēja arī visā sērijā, “FK Ķekava” florbolistes cieta sagrāvi Latvijas-Igaunijas līgas pusfinālā (un svētdien arī “mazajā finālā”), bet florbola klubs “Baloži” līdz ar uzvaru nodrošināja vietu Latvijas otrās līgas pusfinālā.

Lasīt vairāk...

Baldonieši ar krosmintona elpu

Ļoti iespējams, ka daudzi vēl nemaz nav dzirdējuši par tādu sporta veidu kā krosmintons. Tas ir jauns sporta veids, kurā tiek izmantota līdzīga rakete kā skvošā, tikai nedaudz īsāka, kā arī volāns, kas tiek saukts par spīderi. Krosmintonā ir apvienoti tenisa, badmintona un skvoša elementi, turklāt to var spēlēt teju jebkur – sporta zālē, uz asfalta vai pat mājas jumta, jo tīkls nemaz nav vajadzīgs. Atliek tikai novilkt laukuma līnijas.

Lasīt vairāk...

Apēst, saost, pataustīt... maņu nozīme bērna emociju regulēšanā

Ikviens bērna vecāks palaikam nonāk situācijā: ģimenei ieplānots mierīgi iet gulēt, bet mazie pārsteidz ar lielu enerģijas pieplūdumu. Bērni skrien pa māju, aktīvi spēlējas un niķojas. Mēdz būt arī citādāk – aktivitātēm paredzētajā laikā kļūst miegaini. Vai bērna emocijas var noregulēt? Ieteikumi sensoro procesu aktivizēšanai ir izveidoti sadarbībā ar starptautisku organizāciju “Trauma Free World”.

Lasīt vairāk...

Aptauja: vairāk nekā trešdaļa vecāku savus bērnus par labām sekmēm ir gatavi atalgot finansiāli

Labi sasniegumi skolā ir vispopulārākais mērķis, par ko vecāki būtu gatavi atalgot savus bērnus ar naudu – šādu motivācijas veicināšanu atbalsta vairāk nekā trešdaļa jeb 39 % vecāku Latvijā. Vienlaikus teju puse uzskata, ka par ikdienas pienākumu veikšanu savām atvasēm tomēr nebūtu jāmaksā, liecina bankas “Citadele” veiktā  aptauja.

Lasīt vairāk...

Ceļošana draugu pulkā: ko vērts ielāgot

Ceļošanai ir daudz veidu un iespēju. Kāds dod priekšroku pasaules iepazīšanai vienatnē, kāds – kopā ar mīļoto cilvēku, kāds – kopā ar ģimeni, bet kāds cits nespēj iedomāties, kā ceļot bez savas draugu kompānijas. Ceļošana ar draugiem var būt neticami lieliska pieredze, ko piepilda kopīgi smiekli un neaizmirstami mirkļi, vēl vairāk stiprinot draudzīgās saites. Tomēr, lai orientētos grupas dinamikā un nodrošinātu, ka visi lieliski pavada laiku, ir nepieciešama neliela plānošana un apdomas.

Lasīt vairāk...

Diāna Krūmiņa: Lai sportā gūtu panākumus, bez komandas neiztikt

Uz jautājumu, kādas ir galvenās īpašības, kas padara sportistu veiksmīgu, katram būs sava atbilde. Manuprāt, panākumus par 10% nosaka talants un par 90% – smags darbs, disciplīna, gribasspēks, mērķtiecība un mīlestība pret to, ko darām, – kā jebkurā citā jomā. Protams, teju jebkurā nozarē liela nozīme ir arī komandai, taču tieši sportā komanda ir īpaši svarīga. Turklāt ne tikai cilvēki, ar kuriem tiecies sporta laukumā vai ģērbtuvēs, bet komanda visplašākajā izpratnē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.