Menu
 

Trešdiena, 27 Aprīlis 2022

Foto: Esplanādē iezaļumota un ieskandināta Lielā talka

  • Publicēts Vide

Sagaidot Lielo talku, kas norisināsies sestdien, 30. aprīlī, šodien Esplanādē tika iezaļumota un ieskandināta Lielā talka. Pasākuma laikā klātesošie tika informēti par šī gada Lielās talkas norisi, savukārt pasākuma dalībnieki dalījās savās pārdomās par to, kā stiprināt sabiedrības iesaisti talkas aktivitātēs un ikdienā veicinātu rūpes par tīru un veselu dabu. Ietalkošanas noslēgumā Esplanādes parka Liepu alejā tika iestādīta Holandes liepa.

Lasīt vairāk...

Likumsargi Ropažu novadā atsavina 5860 litru nelikumīgi uzglabātu naftas produktu, bet Vangažos – 60 gramu kokaīna

25.aprīlī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Siguldas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmās daļas – par nelikumīgu naftas produktu glabāšanu. VP RRP Siguldas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonām neatliekamības kārtā ar prokurora akceptu veica sankcionētu kratīšanu kādā adresē Ropažu novadā.

Lasīt vairāk...

Jeļena Titko: Ilgtspēja nav tikai sarežģīti tehnoloģiskie risinājumi

Ilgtspējīga ekonomika nav tāls nākotnes plāns, tā ir šodienas realitāte, neraugoties uz nozari, tāpēc katrā uzņēmumā jābūt rīcības plānam, kā pāriet uz aprites ekonomikas risinājumiem. Agri vai vēlu, bet šādai pārejai būs jānotiek gan lielos, gan mazos uzņēmumos. Turklāt, jāapzinās, ka ilgtspēja ne vienmēr nozīmē tikai sarežģītus tehnoloģiskos risinājumus vai milzīgas investīcijas, piemēram, tekstila pārstrādes rūpnīcās.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 55% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciska rakstura telefona zvanu

Jaunākie “Mastercard” un Finanšu nozares asociācijas veiktā pētījuma dati liecina, ka vairāk nekā puse iedzīvotāju (55 %) pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciska rakstura telefona zvanu ar mērķi izkrāpt naudu. Kopumā četrās lielākajās Latvijas bankās 2021.gadā konstatēti 3180 telefonkrāpšanas gadījumi, izkrāpjot 4 950 333 eiro. Savukārt šī gada pirmajos trīs mēnešos izkrāpto līdzekļu apmērs banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumu, jau sasniedzis 1,6 miljonus eiro, turklāt jau gada pirmajos mēnešos konstatēti 443 telefonkrāpniecības gadījumi, izkrāpjot 323 204 eiro.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Kuriem produktiem un pakalpojumiem jūtat vislielāko cenas pieaugumu?

Vidējais patēriņa cenu līmenis šogad martā, salīdzinot ar pagājušā gada martu, Latvijā palielinājies par 11,5%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. Lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām bijusi cenu kāpumam pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, ar mājokli saistītām precēm un pakalpojumiem, dažādu preču un pakalpojumu grupā, veselības aprūpei, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, ar atpūtu un kultūru saistītām precēm un pakalpojumiem, mājokļa iekārtai.

Lasīt vairāk...

Digitalizācija un automatizācija uzņēmumu kiberdrošībai un efektivitātei

Ņemot vērā Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, aktualizējies jautājums arī par Latvijas kiberdrošības stiprināšanu. Tas nozīmē ne tikai valstiska mēroga pasākumus, bet arī aktivitātes uzņēmuma vai organizācijas drošības sekmēšanai internetā. Digitaizācijai un procesu automatizācijai šobrīd ir jābūt vienai no augstākajām prioritātēm gan privātajā sektorā, gan valsts pārvaldē, jo tās ne tikai veicinās kiberdrošību, bet arī sekmēs darba optimizāciju, ļaujot izdarīt un sasniegt vairāk, ieguldot mazāk resursus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.