Menu
 

Trešdiena, 22 Marts 2023

Valsts policija: Parūpējies par drošību, atsākoties elektroskrejriteņu braukšanas sezonai

Ziemai atkāpjoties, pilsētas ielās var novērot, ka satiksmes dalībnieki, kuri kā savu pārvietošanās līdzekli izmanto elektroskrejriteni, ir atsākuši braukšanas sezonu, tāpat arī uzņēmumi ir atsākuši piedāvāt iespēju šo transportlīdzekli nomāt. Tādēļ Valsts policija atgādina par drošības noteikumiem un padomiem, kas jāņem vērā, lai brauciens ar elektroskrejriteni būtu drošs gan pašam tā vadītājam, gan apkārtējiem satiksmes dalībniekiem.

Lasīt vairāk...

Šķīdoņa dēļ daudzviet ieviesti transporta masas ierobežojumi grants ceļu posmos

Pavasara šķīdoņa dēļ autotransporta masas ierobežojumi patlaban ir ieviesti 623 valsts autoceļu posmos ar grants segumu. Ierobežojumus nosaka, izvērtējot katra ceļa faktisko stāvokli un tā nestspēju, tāpēc posmu skaits, kur tie ir aktuāli, var mainīties katru dienu, norāda VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Mārcis Auziņš: Vislabākais detektīvromāns – zināšanas, ko sniedz pasaule

Cilvēkos mīt zinātgriba, un mēs mācāmies ne tikai tāpēc, lai iemācītos faktus, bet arī lai saprastu lietas – to, kā funkcionē pasaule un sabiedrība, kā veidojas likumsakarības. Kvantu fiziķis un Latvijas Universitātes profesors Mārcis Auziņš ir pārliecināts – mācīties ir aizraujoši, tomēr vienlaikus ir svarīgi arī mācīties gudri: apzināt savu mērķi, sagatavotību un atrast uzticamus avotus, it īpaši mācoties attālināti.

Lasīt vairāk...

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība atbalsta LIZDA organizēto streiku un gājienu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atbalsta Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) lēmumu atsākt LIZDA streiku, kas tika pieteikts 2022.gada 12.septembrī un atsaukts 2022.gada 17.septembrī, jo tika panākta vienošanās par streika prasību izpildi noteiktos termiņos un apjomā, kas pilnā apmērā nav izpildīta, informēja LBAS sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Birkenfelde.

Lasīt vairāk...

Gandrīz piektā daļa autovadītāju uz vasaras riepām pāriet jau martā

Lai gan laikapstākļi martā ir ļoti mainīgi un pavasara saulīti var pēkšņi nomainīt sniegs un putenis, 18% autovadītāju atzīst, ka pāriet uz vasaras riepām jau martā. 60% autovadītāju riepas maina aprīlī, vēl 13% – maijā, bet 1% norāda, ka maina riepas ļoti vēlu – jūnijā vai pat vēlāk. 9% autovadītāju riepas nemaina un visu gadu brauc ar ziemas riepām, liecina “”Carlsberg 0.0” atbildīgas braukšanas indeksa” dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.