Menu
 

Ceturtdiena, 09 Marts 2023

Pētījums: Latvijai ir liels filantropiskais potenciāls, taču trūkst atbalstošas vides un tālredzīgas stratēģijas

Latvijai ir liels filantropiskais potenciāls, taču trūkst atbalstošas vides, sasvtarpējās sadarbības un tālredzīgas stratēģijas, liecina Centrāleiropas un Austrumeiropas Sociālās ietekmes alianses veiktais pētījums par filantropiju un korporatīvo sociālo atbildību Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs (CAE).

Lasīt vairāk...

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par sievietes nolaupīšanu Saulkrastos

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļas amatpersonas pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par personas nolaupīšanu, kas notika 2019.gadā Saulkrastos. Persona tika nolaupīta ar mērķi nelikumīgā veidā iegūt finansiālu labumu, taču iecerētais plāns noziedzniekiem neizdevās, tāpēc viņi nolaupīto personu nogalināja. Par noziedzīgā nozieguma izdarīšanu tika aizturēti divi vīrieši, kuriem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Lasīt vairāk...

Ar cerībām uz brīnumu

Ogrēnieši Rieksti-Riekstiņi ir laimīga daudzbērnu ģimene, kurā aug pieci bērni. Pastarītei Līnai ir četri gadiņi. Gudrajai, dzīvespriecīgajai un garā stiprajai meitenītei pēdējais gads nav bijis viegls – pieci mēneši aizvadīti slimnīcas gultā, un arī šobrīd viņa, ik vakaru dodoties gulēt, divpadsmit stundu pavada pieslēgta dialīzes aparātam. Tomēr ģimene nezaudē cerību un dara visu, lai Līnai būtu laimīga bērnība, rodot prieku ikdienišķās lietās un cits citu it visā atbalstot.

Lasīt vairāk...

Pieci veidi, kā pavairot telpaugus pašu spēkiem

Iepaticies darbavietā, drauga mājās vai kāpņutelpā noskatīts augs? Vēlies to audzēt arī uz savas palodzes, taču nav ne laika, ne apņēmības doties meklējumos uz veikalu? Ja noskatītais augs ir labi sakuplojis, vesels un tā īpašnieks ir gatavs dalīties, to iespējams pavairot arī mājas apstākļos.

Lasīt vairāk...

Nieru veselība – kāpēc par to rūpēties jau profilaktiski

Šogad Pasaules nieru diena tiek atzīmēta 9.martā ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz nieru veselību, veicināt izpratni, kā arī mazināt nieru slimību un ar tām saistīto veselības problēmu risku biežumu un ietekmi visā pasaulē. Latvijas Nieru un Multiorgānu aizstājterapijas asociācija (LNMAA) kopā ar “Olybet” basketbola līgas komandu "LNMAA" aicina Latvijas iedzīvotājus jau preventīvi rūpēties par savām nierēm, lai samazinātu hronisku slimību attīstības risku nākotnē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.