Menu
 

Ceturtdiena, 23 Marts 2023

VARAM sniegs atbalstu pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai visvairāk apdzīvotajās pašvaldībās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sniegs atbalstu pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai pašvaldībās, kuras ir visvairāk apdzīvotas un kurās ir lielākas rindas uz pašvaldību bērnudārziem - galvenokārt Rīgā un Pierīgā, skaidroja ministrijā.

Lasīt vairāk...

Kas notiek mūsu organismā, ja sēžam vairāk par četrām stundām dienā

Lai veidotu labus ieradumus, nesāc ar trenažieru zāles apmeklējumu. Dari visu, lai vairāk kustētos mājās un darba vietā. Stīvums vai pat sāpes muskuļos, smaguma sajūta kājās, tirpšana (“skudriņas”) kājās un rokās, reibonis pieceļoties, redzes asuma izmaiņas (sametas tumšs gar acīm) u. c. liecina par ilgstošas sēdēšanas kaitīgo ietekmi. Tās ir biežākās sūdzības, par kurām stāsta pacienti un kuras darbdienas beigās pazīst arī paši ārsti un farmaceiti.

Lasīt vairāk...

Piecas biežāk novērotās kļūdas, nomājot auto

Kā liecina auto nomas tiešsaistes platformas “EconomyBookings.com” apkopotā statistika, latvieši ieņem 20.vietu pēc auto nomas pakalpojumu izmantošanas biežuma Eiropā. Tāpēc, lai padarītu auto nomas procesu vienkāršu un saprotamu, “EconomyBookings.com” eksperti apkopojuši biežāk novērotās kļūdas, no kurām izvairīties, nomājot automobili.

Lasīt vairāk...

Pasākumā "Satiec savu meistaru!" būs iespēja satikt vairāk nekā 250 amata meistarus

31.martā, kā arī 1.un 2.aprīlī vairāk nekā 250 meistari aicina interesentus apmeklēt un iesaistīties meistarklasēs, praktiskajās nodarbībās un lekcijās, lai iepazīstinātu ar dažādiem amatiem un prasmēm, kā arī radītu interesi, izpratni un sabiedrības līdzdalību mūsu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā. Aušana, adīšana, metālapstrāde, kokapstrāde, kulinārija ir tikai dažas jomas no plašā piedāvājuma. Arī šajā reizē meistarus varēs apmeklēt visos Latvijas vēsturiskajos novados, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Lasīt vairāk...

PTAC aicina rūpīgi izvērtēt telemārketingā piedāvātos uztura bagātinātājus

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pēdējā laikā saņem arvien vairāk patērētāju sniegtu informāciju par dažādiem komersantiem, kuri, izmantojot dažādus saziņas kanālus (telefona zvans, e-pasta vēstule, tīmekļvietne), piedāvā pasūtīt bezmaksas uztura bagātinātājus, piemēram, D vitamīnus. Šādas situācijās pārsvarā cieš patērētāju viegli ievainojamās grupas (pārsvarā seniori).Veicot šāda veida pasūtījumu, patērētājam jāsedz piegādes (pasta) izdevumi.

Lasīt vairāk...

Kāpēc Igaunija, nevis Latvija ir Eiropas “vienradžu” meka jeb ko varam mācīties no citu valstu pieredzes

Marta sākumā Saeima pieņēma valsts budžetu, kas paredz naudu piešķirt arī jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstīšanai. Lai gan finansiālais atbalsts biznesa idejas realizēšanai topošajiem uzņēmējiem ir svarīgs, manā ieskatā, visakūtāk Latvijas potenciālajiem jaunuzņēmējiem trūkst spējas saskatīt apkārt esošās biznesa iespējas, kā arī uzdrošināšanās izvirzīt augstus, ambiciozus un drosmīgus biznesa mērķus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.