Menu
 

Svētdiena, 23 Septembris 2018

Ikšķiles novads vienīgais Vidzemē pēdējos gados piedzīvojis ievērojamu iedzīvotāju skaita pieaugumu

Ikšķiles novads ir vienīgais novads Vidzemē, kas pēdējos gados piedzīvojis ievērojamu iedzīvotāju skaita pieaugumu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) mājaslapā pieejamā informācija. Pēc pārvaldes datiem, 2000.gadā Ikšķiles novadā dzīvoja 6419 cilvēki, bet 2018.gadā novadā dzīvo jau 9648 iedzīvotāji.

Lasīt vairāk...

Aptauja Inčukalnā: Kas jādara, lai samazinātu atkritumu daudzumu?

Depozīta sistēmas ieviešana, plastmasas maisiņu aizliegums mazumtirdzniecībā, atkritumu pārstāde un šķirošana – tie ir tikai daži no ieteikumiem, kas tiek piedāvāti kā risinājums atkritumu daudzuma mazināšanai. Šobrīd Saeima ir arī konceptuāli atbalstījusi ideju par pārtikas atkritumu mazināšanu, proti, atsevišķus pārtikas produktus pēc derīguma termiņa beigām ziedot labdarībai.

Lasīt vairāk...

Sācies astronomiskais rudens

Latvijā un citviet Zemes ziemeļu puslodē iestājies astronomiskais rudens, savukārt dienvidu puslodē sācies pavasaris. Svētdien plkst.4.54 pēc Latvijas laika bija ekvinokcija. Laikā ap ekvinokciju abas Zemes puslodes saņem vienādu Saules gaismas un siltuma daudzumu. Diena un nakts visā pasaulē ir aptuveni vienāda garuma, tādēļ šo laiku mēdz dēvēt par vienādībām.

Lasīt vairāk...

Pieci fakti, kas jāzina par mobilajiem bezkontakta maksājumiem

Šobrīd viedtālrunis ir ne tikai palīgs saziņā, bet arī iepērkoties, sportojot un veicot dažādus norēķinus, piemēram, par stāvvietu vai sabiedrisko transportu. Tāpēc ir saprotami, ka ar viedtālruņa palīdzību tagad var maksāt par jebko – sporta nodarbību, žurnālu vai kafiju. Kas iedzīvotājiem būtu jāzina par mobilajiem bezkontakta maksājumiem?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.