Menu
 

Otrdiena, 04 Septembris 2018

Foto: Atklāts Mārupes vidusskolas atjaunotais stadions

4. septembrī svinīgā gaisotnē, piedaloties Latvijas Futbola federācijas prezidentam Kasparam Gorkšam, atklāts Mārupes vidusskolas atjaunotais stadions. Atklāšanas pasākumu ar dziesmu ieskandināja Mārupes sportistu, Zvejnieku ģimenes jaunākā atvase Jurģis Zvejnieks, ar krāšņu priekšnesumu un akrobātiskiem trikiem pasākumu papildināja Mārupes vidusskolas aerobikas grupa.

Lasīt vairāk...

100 000 eiro par tualeti – dārgi, adekvāti vai lēti?

Pagājušās nedēļas beigās pie daudzu tūristu iecienītā apskates objekta – Saulkrastu Baltās kāpas – tika atklāta nule kā pārbūvētā sabiedriskā tualete. Kā liecina Saulkrastu novada interneta vietnē pieejamā informācija, SIA "BK Māja" veikto būvdarbu izmaksas ir 100 574,12 eiro, no kuriem 49 500 eiro ir Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējums, bet 51 074,12 eiro – Saulkrastu novada pašvaldības līdzfinansējums.

Lasīt vairāk...

"Kremerata Baltica" festivālu Jūrmalā atklās ar izciliem māksliniekiem un pasaules pirmatskaņojumu

No 13. līdz 16. septembrim Dzintaru koncertzālē Jūrmalā norisināsies 15. ”Kremerata Baltica” festivāls. Atklāšanas koncertā 13. septembrī uzstāsies izcilie kamerorķestra “Kremerata Baltica” mūziķi kopā ar starptautiskā junioru vijolnieku konkursa laureātu Artūru Trēlnesu. Uzmirdzēs arī pianisma zvaigzne Julianna Avdejeva, savukārt latviešu komponista Kristapa Pētersona “Bartokāla etīde” piedzīvos pasaules pirmatskaņojumu.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Ceturtā daļa bērnu nobažījušies, ka vecāki sociālajos tīklos viņus var nostādīt neērtā situācijā

"Tele 2" ar pētījumu aģentūru “Norstat” veicis Latvijā pirmo pētījumu, lai skaidrotu, kā vecāku klātbūtne sociālajos tīklos ietekmē viņu bērnus. Izrādās, ceturtā daļa bērnu ir nobažījušies, ka vecāki sociālajos tīklos viņu varētu nostādīt neērtā situācijā. Vienlaikus gandrīz 80% priecājas, ka viņu vecāki lieto sociālos medijus.

Lasīt vairāk...

Svētās Ģimenes mājā Rīgā varēs aplūkot izstādi par satikšanos un dzirdēt Pētera Vaska mūziku

Naktī no 8. uz 9. septembri jau trīspadsmito gadu pēc kārtas Rīgā notiks mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts". Gatavojoties pāvesta Franciska vizītei Latvijā, programmā Svētās Ģimenes mājā paredzēts arī garīgās mākslas projekts, kas akcentē satikšanās nozīmi, – trīs Baltijas mākslinieku izstāde. Tāpat būs iespēja baudīt Pētera Vaska mūziku.

Lasīt vairāk...

Japānu sasniedzis taifūns "Džebi"

Japānas piekrasti otrdien sasniedzis taifūns "Džebi", laupot dzīvību vienam cilvēkam un vairākus desmitus ievainojot. Šī ir spēcīgākā viesuļvētra, kādu Japāna piedzīvojusi pēdējo 25 gadu laikā, un tās vēju ātrums sasniedz 216 kilometrus stundā (60 metrus sekundē).

Lasīt vairāk...

Salaspils domes deputāts prasa ministram naudu, noklusējot daļu patiesības

Salaspils novada domes deputāta Vitālija Berezņeva (ievēlēts no partijas "Vienotība") prasība vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam samaksāt kompensāciju par nesaņemto atlīdzību, jo ministra rīkojuma dēļ nav notikušas domes komiteju sēdes, demonstrē iepriekš nedzirdētu mēģinājumu iegūt naudu, izmantojot kazuistiku un juridiskas peripetijas ar ministra rīkojumu.

Lasīt vairāk...

Foto: Ķekavā viesojusies zirgu pajūgu karavāna; tā piestās arī Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā

“Titānu tūres: no Bruges līdz Novgorodai” ietvaros 4. septembra rītā Ķekavā viesojās zirgu pajūgu karavāna, kas šķērso vairāk nekā 2100 km garu ceļu no Vācijas līdz Krievijai. Viesošanās laikā tika pasniegta simboliska dāvana – zvans Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai. 4. un 5. septembrī karavāna piestās arī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.