Menu
 

Svētdiena, 09 Janvāris 2022

Skatītāju vērtējumam nodota dokumentālā filma par dziedātāju Paulu Saksu

Decembra sākumā Ogres Centrālajā bibliotēkā notika dokumentālās filmas “Pauls Sakss. Kā es kļuvu par dziedoni” prezentācija. Filma tapusi ar Ogres novada pašvaldības projektu konkursa “Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!” finansiālu atbalstu. Taurupieša Paula Saksa balss pagājušā gadsimta 30. gados savaldzināja daudzus. Viņa sarežģītajiem dzīves līkločiem izsekojusi šī projekta koordinatore Natālija Ketnere.

Lasīt vairāk...

Izglītības iestādēm varētu ļaut lietot iepriekš iepirktās higiēniskās maskas, līdz to krājumi būs iztukšoti

Neskatoties uz valdības noteikto mērķi virzīties tikai uz medicīnisko masku un FFP2 respiratoru valkāšanu publiskās vietās, izglītības iestādēm varētu atļaut lietot iepriekš iepirktās higiēniskās maskas, līdz to krājumi būs iztukšoti, paredz publiskotais 3.janvāra Operatīvās vadības grupas (OVG) sēdes protokols.

Lasīt vairāk...

Ēdienu pārpalikumu pagatavošanā Baltijā: populārākās ir veģetārās un makaronu receptes

Gadumijas svētki aizvadīti, taču vēl aizvien par tiem atgādina gan pārtikas krājumi ledusskapī, gan gluži svaigās apņemšanās šogad ēst mazāk vai veselīgāk. Ne viens vien, iepērkoties svētkiem un arī ikdienai, pārspīlē ar nepieciešamo produktu daudzumu. To apstiprina arī “Rimi” digitālais rīks pārtikas atkritumu mazināšanai “Iztukšo ledusskapi”, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību ģenerē receptes no produktiem, kuri atrodami lietotāju virtuves krājumos. Kopš pērnā gada vasaras šis digitālais rīks palīdzējis radīt 18 000 recepšu, paglābjot no nonākšanas atkritumos vairāk nekā 2 tonnas pārtikas. Interesanti, ka Baltijas iedzīvotāji visbiežāk meklē tieši veģetāras receptes un iedvesmu makaronu pagatavošanai.

Lasīt vairāk...

Kā likt lietā jauno ģimenes valsts pabalstu. Finanšu pārvadīšanas ekspertes padomi

No 2022. gada būtiskas izmaiņas notikušas pabalstu piešķiršanas kārtībā par bērnu audzināšanu - tas skars ikvienu ģimeni, kura audzina bērnu, kas sasniedzis viena gada vecumu. Lai palīdzētu ģimenēm saprast, ko nesīs jaunās izmaiņas, finanšu pārvadīšanas eksperte, “Citadeles” meitas sabiedrību “CBL Atklātais pensiju fonds” un “CBL Life” valdes priekšsēdētāja Anna Fišere-Kaļķe sagatavojusi padomus, kas palīdzēs šos līdzekļus efektīvi izmantot bērna nākotnei.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.