Menu
 

Otrdiena, 11 Janvāris 2022

Foto: Siguldas Jaunajā pilī apskatāma fotomākslinieka Vladimira Tjurina piemiņai veltīta izstāde

No 7.janvāra Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma Vladimira Tjurina fotomākslas izstāde “Pro Et Contra”. Ar fotomākslu aizrāvies kopš 15 gadu vecuma, tā kļuva par viņa aicinājumu un profesiju visa mūža garumā. 2020. gada augustā pēkšņi aprāvās Vladimira Tjurina mūžs. Šī izstāde ar mākslinieka moto “Pro Et Contra” ir piemiņa siguldietim, mūsu laikabiedram, informē kultūras centra “Siguldas devons” sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ķepale.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Janvārī inflācija Latvijā varētu sasniegt 10%

Inflācija Latvijā turpina strauji augt, un Baltijas valstīs šobrīd ir augstākais inflācijas līmenis Eiropas Savienībā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, pērnā gada decembrī patēriņa cenas Latvijā pieauga par 7,9% salīdzinājumā ar 2020.gada decembri, savukārt mēneša laikā cenas Latvijā auga par 0,4%. Tikmēr Lietuvā un Igaunijā inflācija jau decembrī ir pārsniegusi 10%, un, manuprāt, jau šī gada janvārī inflācija arī Latvijā varētu sasniegt 10%. Lai arī cenas aug, tomēr inflācijas pieaugumu veicinošie faktori pēdējos mēnešos nav būtiski mainījušies. Straujais inflācijas kāpums Latvijā joprojām pamatā ir saistīts ar pārtikas un enerģijas cenu pieaugumu pasaulē. Latvijā pārtikas, elektrības, siltumenerģijas un degvielas īpatsvars patēriņa grozā ir ievērojami lielāks nekā turīgākās Eiropas Savienībās valstīs, tādēļ Baltijas valstīs inflācija šobrīd ir lielāka nekā eirozonā kopumā.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Pandēmijas ietekmē pieaug darbinieku nemateriālās motivācijas nozīme

Kā liecina darba ņēmēju aptaujas dati, Latvijā ir zema personāla psihoemocionālā labklājība – 75% Latvijas iedzīvotāju satrauc darba izpildes radītais stress. Mainoties darba izpildes veidam Covid-19 pandēmijas laikā, cilvēkresursu vadības speciālisti un uzņēmumu vadītāji aicināti pārskatīt darbinieku motivēšanas sistēmas un izmantot individuālāku pieeju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.