Menu
 

Otrdiena, 19 maijs 2020

54% strādājošo Latvijā ārkārtējā situācijā saskārušies ar taupības pasākumiem savā darbavietā

Šogad 20.maijā Latvijā jau otro reizi plašāk tiks atzīmēta Starptautiskā personāla vadības diena (International HR Day). Par godu šim notikumam šā gada aprīlī pētījumu un konsultāciju kompānija "Kantar" veica pētījumu, kurā noskaidroja, kādas ir aktualitātes personāla vadības jomā Latvijā. Tajā tika arī noskaidrots, vai un kādus ar cilvēkresursu vadību saistītus taupības pasākumus realizējuši uzņēmumi Latvijā, kā arī kāda ir Latvijas strādājošo atvērtība/gatavība taupīt savās darbavietās.

Lasīt vairāk...

Latvijas zinātnieki izstrādā metodi, lai noteiktu koronavīrusa izplatību vidē

Latvijas zinātnieki izstrādā jaunu monitoringa metodi, kas palīdzēs noteikt koronavīrusa pārnesi notekūdeņos un izplatību vidē. Tas nepieciešams, lai saprastu, kādus vīrusu ierobežojošus pasākumus īstenot un kādus preventīvus pasākumus veikt, ņemot vērā ne tikai vīrusa pārnesi no cilvēka uz cilvēku, bet plašākā mērogā – visā ekosistēmā. Pētījumu veic Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) kopā ar Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru un pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu “BIOR”.   

Lasīt vairāk...

Mēneša laikā kustība "Paliec mājās" palīdzējusi vairāk nekā 800 cilvēkiem visā Latvijā

Marta izskaņā, Covid-19 vīrusam strauji izplatoties, Latvijā tika dibināta kustība “Paliec mājās”, kas darbojas kā brīvprātīgo palīdzības tīkls krīzes situācijā nonākušajiem, nodrošinot arī pārtikas piegādes pašizolācijā vai karantīnā esošajiem cilvēkiem. Kopš tās darbības uzsākšanas ir pagājuši gandrīz divi mēneši, un šobrīd “Paliec mājās” ar plašu valsts, nevalstisko organizāciju un komerciālo partneru atbalstu ir strauji izaugusi par Latvijas mēroga brīvprātīgo kustību, ik dienu sniedzot jaunu atbalstu – kopā jau vairāk nekā 800 cilvēkiem visā valsts teritorijā, informē kustības pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Latvijas Zaļā punkta" direktors: Vēlme šķirot tekstilu ir, tagad jābūvē iespējas

Lai gan situācija sadzīves atkritumu šķirošanā Latvijā lēnām, taču neatlaidīgi uzlabojas un pirmās mazās uzvaras jau gūtas, pie apvāršņa parādījies jauns izaicinājums – tekstilatkritumi. Eiropas Savienības direktīvas paredz, ka no 2025. gada dalībvalstīm būs jānodrošina tekstila izstrādājumu dalīta vākšana. Tomēr uzskatu, ka nav neviena iemesla, kāpēc Latvijai būtu jāgaida tik ilgi un mēs nevarētu ieviest šo sistēmu jau pēc diviem vai trim gadiem. Par tās nepieciešamību jau šobrīd liecina arī iedzīvotāju vērā ņemamā aktivitāte, iesaistoties tekstila izstrādājumu šķirošanā.

Lasīt vairāk...

Asociācija: Nebanku aizdevēji kredītbrīvdienas piešķīruši vairāk nekā 6 tūkstošiem klientu

Martā un aprīlī Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas biedri ir piešķīruši kredītbrīvdienas vai pagarinājuši aizdevuma atmaksas termiņu, samazinot ikmēneša maksājumu, 6279 klientiem, kuri nav spējuši pildīt savas saistības Covid-19 izplatības un valsts noteikto ierobežojumu dēļ. Martā atbalsta pasākumi tika sniegti 1246 klientiem, savukārt aprīlī 5 033 klientiem, informē asociācijas komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Patērētāji nejutīs cenu karu sekas

Lai gan ekonomisti prognozējuši, ka pandēmijas seku ietekmē virkne nozaru cīnīsies par izdzīvošanu, izmantojot cenu karus, biznesa augstskolas "Turība" prodekāne Ieva Bruksle norāda, ka šāda situācija būs vērojama vien dažās nozarēs, turklāt cenu kritums nebūs tik būtisks, lai patērētāji pamanītu vērienīgas izmaiņas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.