Menu
 

Pirmdiena, 14 Decembris 2020

Mediji: Navaļniju saindēja FDD darbinieki

Atentātu pret Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju Tomskā īstenoja slepena Federālā drošības dienesta (FDD) vienība, kas darbojusies FDD Kriminālistikas institūta aizsegā, secināts izmeklēšanā, ko kopīgi veikuši starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" un Krievijas tīmekļa medijs "The Insider" sadarbībā ar ASV televīzijas kanālu CNN un vācu žurnāli "Der Spiegel".

Lasīt vairāk...

Bijušais SAB vadītājs: Komunikācijas problēmu dēļ Latvijā gaidāmā vakcinācija pret Covid-19 būs liels izaicinājums

Nākamgad Latvijā gaidāmā vakcinācija pret Covid-19 būs liels izaicinājums, jo valsts komunikācija ar sabiedrību nav pietiekami labā līmenī, šodien intervijā Latvijas Radio vērtēja Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos un bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš.

Lasīt vairāk...

Pabeigti Mārupes pamatskolas jaunā korpusa un sporta laukuma būvniecības darbi

Pabeigti Mārupes pamatskolas jaunā korpusa un sporta laukuma būvniecības darbi un objekts nodots ekspluatācijā. Jaunā korpusa atklāšanas pasākums gan šoreiz nenotiks epidemioloģisko drošības apsvērumu dēļ, jaunās telpas gaidīs savus audzēkņus, tiklīdz skolēni atgriezīsies skolā klātienē. Projektēšanas un būvdarbu līguma kopējā summa ir 10 160 390 eiro.

Lasīt vairāk...

Profesore: Ekonomika varētu atgūties piecu gadu laikā

Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka novembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, saglabājoties iepriekšējā mēneša līmenī. Būtiskākās izmaiņas gaidāmas 2021. gadā, kad bezdarba līkne būs augšupejoša. Ziema un pavasaris daudziem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem būs gana grūts periods, tāpēc varam prognozēt arī pieaugošu likvidēto uzņēmumu skaitu. Vienlaikus būs arī jomas, kas saglabās stabilitāti, piemēram, būvniecība un pārtikas ražotāji.

Lasīt vairāk...

Ļaundari Vangažos izpostījuši caurteku uz Vidzemes šosejas; remontdarbu izmaksas var sasniegt 50 000 eiro

Uz Vidzemes šosejas (A2) Vangažos 8. decembra vakarā ļaundari ir nodedzinājuši  zem pamatceļa esošās ūdens novades sistēmas caurteku. Saskaņā ar sākotnējo bojājumu apskati, caurteka ir neatgriezeniski bojāta vismaz sešu metru garumā un skar šogad atjaunotā autoceļa bremzēšanas joslu uz brauktuves Rīgas virzienā. VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Rīgas nodaļa ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par ļaunprātīgas dedzināšanas aktu.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Kāpēc baterijas ir kaitīgākas nekā plastmasa

Kā liecina apsaimniekotāju sniegtā informācija par atkritumu apsaimniekošanu 2018. gadā, Latvijas tirgū ik gadu nonāk vairāk nekā 5000 tonnu bateriju un akumulatoru. Šķiet – nav jau nemaz tik daudz, sevišķi salīdzinājumā ar citiem atkritumu veidiem. Turklāt atpakaļ tiek savākti aptuveni 45%, kas ir gluži labs rezultāts, taču ne spīdošs, nedaudz iedziļinoties. Nonākot apkārtējā vidē, baterijas ir daudz bīstamākas par citiem atkritumu veidiem, tāpēc nez, vai šajā gadījumā skaitļi ir īstais kritērijs, kā novērtēt to apsaimniekošanas sekmīgumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.