Menu
 

Otrdiena, 25 Janvāris 2022

Kas jāņem vērā, iegādājoties medicīnisko masku vai respiratoru?

Saskaņā ar grozījumiem Ministru Kabineta noteikumos no 2022.gada 25.janvāra, atrodoties darba vietā, sabiedriskajā transportā un tirdzniecības vietās, būs jāizmanto medicīniskā maska vai respirators. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk - PTAC) aicina iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt masku kvalitāti, pirms iegādes pievēršot uzmanību marķējumam un preces aprakstam.

Lasīt vairāk...

Jauno Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pirmo reizi pārsniedz 6000

Pirmdien Latvijā konstatēti 6097 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par 15 inficētu personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Šis ir jauns Covid-19 gadījumu skaita negatīvais rekords, pārsniedzot 21.janvāri, kad valstī atklāja 5972 jaunus inficēšanās gadījumus. Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs pagājušās diennakts laikā ir palielinājies no 2682,1 līdz 2885,8 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...

Pensionāriem un pabalstu saņēmējiem no janvāra līdz aprīlim plānots izmaksāt 20 eiro atbalstu mēnesī

Pensionāriem un pabalstu saņēmējiem no janvāra līdz aprīlim plānots izmaksāt 20 eiro atbalstu mēnesī energoresursu cenu sadārdzinājuma kompensēšanai, paredz otrdien valdībā atbalstītais Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākuma likums. Likumprojekta anotācijā norādīts, ka provizorisko izdevumu aprēķins atbalsta izmaksāšanai veido 44 209 920 eiro.

Lasīt vairāk...

"Pierīgas partnerība" definējusi darbības virzienus turpmākajiem pieciem gadiem

Ar Aktīvā iedzīvotāju fonda (AIF) atbalstu biedrība "Pierīgas partnerība", kas apvieno Mārupes un Olaines novada pašvaldības, vietējās organizācijas, uzņēmējus un aktīvos iedzīvotājus, ir izstrādājusi organizācijas stratēģiju, kurā ir definēti darbības virzieni turpmākajiem pieciem gadiem: veicināt pilsonisko līdzdalību (mērķgrupas: kopienas, to līderi, teritorijā esošās biedrības), veicināt viedo uzņēmējdarbību (mērķgrupas: sociālie uzņēmēji, koprades telpas "Dzīvoklis" rezidenti, ilgtspējīgie uzņēmumi), stiprināt biedrības kapacitāti (mērķgrupa: biedrības biedri), informē "Pierīgas partnerības" valdes locekle Jolanta Ivanova.

Lasīt vairāk...

"Altum" izsniegusi pirmo daudzdzīvokļu māju remonta aizdevumu ēkas labiekārtošanai Salaspilī

Lai uzlabotu ēkas tehnisko stāvokli un izskatu, daudzdzīvokļu māja Salaspilī, Skolas ielā, kā pirmā māja Latvijā izmantojusi attīstības finanšu institūcijas "Altum" aizdevumu atbalsta programmā daudzdzīvokļu māju remontiem. Aizdevuma apjoms ir 130 000 eiro, un mājas iedzīvotāji ar tā palīdzību plāno atjaunot ēkas balkonu margas, nomainīt aukstā un karstā ūdens stāvvadus, remontēt kāpņu telpu un ārdurvis, kā arī atjaunot pagraba apgaismojumu. Ēkā ir 90 dzīvokļi, un papildu maksājums iedzīvotājiem par remontdarbu veikšanu būs 0,19 eiro uz vienu dzīvokļa kvadrātmetru, informē "Altum" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Lasīt vairāk...

Kalniete: ES steidzami jāstiprina noturība pret kiberuzbrukumiem un naidīgu dezinformāciju

Eiropas Parlamenta (EP) īpašā komiteja par ārvalstu iejaukšanos Eiropas Savienības (ES) demokrātiskajos procesos, tostarp plaši izmantojot dezinformāciju, otrdien nobalsoja par deputātes Sandras Kalnietes sagatavoto ziņojumu ar rekomendācijām ES dalībvalstu koordinētām darbībām, lai novērstu hibrīddraudus un cīnītos pret trešo valstu īstenotām dezinformācijas kampaņām, kuru mērķis ir kaitēt Eiropas Savienībai un to šķelt, informē Eiropas Parlamenta deputātes S.Kalnietes palīdze Elīna Bīviņa.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Kā vērtējat to, ka daudzās skolās mācības atkal notiek attālināti?

Izglītības ministre Anita Muižniece atzinusi, ka pašlaik nav gatava diskutēt par pāreju uz attālinātām mācībām visās skolās. Kā zināms, visai daudz bērnu jau pašlaik Covid-19 dēļ ir bijuši spiesti pāriet uz attālinātām mācībām, turklāt epidemioloģiskā situācija var kļūt vēl sliktāka, tomēr ministre vēl arvien nav gatava runāt par attālinātu mācību ieviešanu visiem, jo reģionālā griezumā Latvijā situācija ir ļoti atšķirīga.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.