Menu
 

Pirmdiena, 30 maijs 2022

"Cert.lv": Nedēļas nogalē sekmīgi atvairīti vairāki desmiti lielapjoma DDoS uzbrukumu

Nedēļas nogalē informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) un tehnoloģiju uzņēmumu SIA "Tet" sekmīgi atvairījusi vairākus desmitus lielapjoma DDoS jeb piekļuves atteices uzbrukumu, sacīja "Cert.lv" pārstāve Līga Besere.

Lasīt vairāk...

Pieci mīti par pigmentāciju uz sejas ādas

Hiperpigmentācija (tumšākas krāsas pigmentācijas plankumi) vai hipopigmentācija (āda atsevišķās zonās kļuvusi gaišāka jeb radušies bezpigmenta plankumi) var būt iedzimta un dzīves laikā iegūta dažādu apstākļu ietekmē. Lai gan lielākoties tās izpausmes nav ļaundabīgas un organismā ir radies melanīna trūkums vai pārprodukcija, pigmentācijas plankumus ir rūpīgi jāuzrauga un āda ir jāaizsargā no ārēji ietekmējošiem faktoriem katru dienu.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Šogad iedzīvotāju ienākumi Latvijā augs lēnāk nekā cenas

Latvijas darba tirgū negatīvo ietekmi no kara Ukrainā pagaidām nejūt un šī gada pirmajos mēnešos bezdarbs ir samazinājies, savukārt algas turpina augt. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada pirmajā ceturksnī vidējā darba alga Latvijā palielinājās par 6,9 % salīdzinājumā ar 2021. gada 1. ceturksni un sasniedza 1297 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tas ir lēnākais algu kāpums Latvijā pēdējā pusotra gada laikā, un iedzīvotāju ienākumi šogad noteikti augs lēnāk nekā cenas.

Lasīt vairāk...

NATO ģenerālsekretāra vietnieks: Aliansei vairs nav saistoša apņemšanās būtiski nepalielināt pastāvīgu klātbūtni Austrumeiropā

Ziemeļatlantijas līguma organizācijai vairs nav saistoša agrākā apņemšanās būtiski nepalielināt pastāvīgu alianses spēku klātbūtni Austrumeiropā, kas ietverta 1997.gadā parakstītajā NATO un Krievijas Pamataktā par savstarpējām attiecībām, jo Krievija pati to pārkāpusi, norādījis NATO ģenerālsekretāra vietnieks Mirča Džoane.

Lasīt vairāk...

Kas jāņem vērā, dodoties uz ārzemēm ar automašīnu. Skaidro apdrošinātājs

Klāt vasara – laiks, ko daudzi labprāt izmanto ceļošanai. Tie, kuri vēlas galamērķī nonākt pēc iespējas ātrāk, visticamāk, izvēlēsies ceļot ar lidmašīnu, bet gana daudzi labprāt ļaujas nesteidzīgai ainavu apskatei un pretī apvārsnim traucas savā automašīnā. Tam ir savas priekšrocības – iespēja pašam plānot laiku un maršrutu, ļauties mirkļa iegribām un jebkurā brīdī apgriezties braukšanai pretējā virzienā. AAS “Balta” apdrošināšanas eksperti gan atgādina – ceļojot ar auto ārpus Latvijas, jāatceras ne tikai par automašīnas un ceļotāju drošību, bet arī atbilstošām braukšanas prasmēm, dokumentiem un zināšanām par vietējiem ceļu satiksmes noteikumiem.

Lasīt vairāk...

CSP: Šāgada pirmajā ceturksnī sarucis vidējās darba samaksas pieauguma temps

2022.gada 1.ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī par pilnas slodzes darbu bija 1297 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar pagājušā gada 1. ceturksni, mēneša vidējā alga palielinājās par 84 eiro jeb 6,9 %, tādējādi tuvinoties pirmspandēmijas gada pieauguma tempam (2019. gadā – 7,2 %). Samaksa par vienu nostrādāto stundu pirms nodokļu nomaksas pieauga līdz 8,72 eiro jeb par 9,6 %.

Lasīt vairāk...

Foto: Turpinās Ķekavas apvedceļa būvdarbi; sāk būvēt pārvadu pār Rīgas apvedceļu

Topošā Ķekavas apvedceļa būvdarbi patlaban tiek veikti gandrīz visā trases garumā. Vairākos posmos jau notiek smilts drenējošās kārtas un šķembu pamata kārtas izbūves darbi, tiek būvēti vairāki satiksmes pārvadi. Kā informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”, šonedēļ sākušies arī pārvada pār Rīgas apvedceļu (A5) būvdarbi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.