Menu
 

Pirmdiena, 09 maijs 2022

Enerģētikas krīzes mācības: kā kļūsim neatkarīgi no energoresursu tirgus

Komunālo maksājumu kāpums pērnā gada rudenī Latvijas iedzīvotājiem bija kā auksta duša – daudzus tā pārsteidza nesagatavotus, un šoka efekts bija ilgstošs, jo svārstības energoresursu tirgū kā nepatīkams atgādinājums ik mēnesi par sevi lika manīt apkures rēķinu izskatā. Kas jādara, lai mēs kļūtu pēc iespējas neatkarīgāki no ārējiem apstākļiem, un kāpēc augstās apkures cenas ir izcils priekšnosacījums sava mājokļa renovēšanai?

Lasīt vairāk...

Izsludināta pieteikšanās atpazīstamības zīmei "Viedais ciems"

Biedrība “Latvijas Lauku forums” aicina Latvijas ciemus un kopienas dalīties to vieduma atslēgās, piesakoties “Viedais ciems 2022” atpazīstamības zīmei. Iniciatīva tiek īstenota ar mērķi atzīt un atbalstīt Latvijas lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus veidot aktīvāku, iesaistošāku kopienas dzīvi un inovatīvus risinājumus esošajiem izaicinājumiem.

Lasīt vairāk...

Vilkt vadu un vārīt zivju zupu – tūristu iespējas un piekrastnieku varēšana (nobeigums)

“Ja vēlies, lai rītos tevi modina putnu balsis un jūras šalkas, nevis pilsētas dunoņa, ja smoga vietā gribi sajust meža zemeņu smaržu, tad sakravā ceļasomu un dodies uz “Laikām”.” Tā eventuālo piekrastes burvības baudītāju uzrunā viesu mājas “Laikas” Ziemupē saimnieki. Mājā ar tādu pašu nosaukumu tagadējās atpūtas bāzes vietā cilvēki dzīvojuši jau vismaz 300 gadu. Nostāsti vēsta, ka Ziemeļu kara laikā mājas tuvumā paglabāta zviedru karaļa kara kase. Ja atpūtnieks ir optimists un viņam ir ķēriens uz apslēptas mantas meklēšanu, ir vērts pamēģināt.

Lasīt vairāk...

Hibrīddarbs: nez vai varēsim laist "oldskūliņā"

Uzņēmumi ir atgriezušies birojos. Daudzi no tiem ir izvēlējušies strādāt hibrīdmodelī, kad daļu laika darbinieki pavada birojā, bet daļu laika – attālināti. Sociālajos medijos lasāmi dažādi viedokļi par to, kas darbosies un kas – nē. Lai nebūtu tikai tādas “vēdera sajūtas” spriedelēšanas, apskatīju šo attālinātā, hibrīdmodeļa darbu nedaudz padziļinātāk.

Lasīt vairāk...

Meklē iespējas, kā vairot sabiedrības līdzdalību Ķekavas novada pašvaldības darbībā

Lai uzlabotu lēmumu pieņemšanu, nepieciešams panākt iedzīvotāju aktīvāku līdzdalību Ķekavas novada pašvaldības komiteju un komisiju sēdēs, konsultatīvajās padomēs, publiskajās apspriešanās un citos līdzdalības veidos, iesaka domnīcas "Providus" vadošā pētniece Līga Stafecka, kura izstrādājusi vadlīnijas sabiedrības līdzdalībai Ķekavas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 70% skolēnu ikdienā izmanto bankas karti

Lielākā daļa Latvijas skolēnu ikdienā lieto bankas karti, un nedēļas tēriņiem viņiem ir pieejami zem 10 eiro, noskaidrots bankas “Citadele” veiktajā pētījumā par bērnu finanšu paradumiem. “Citadeles” jaunāko klientu vidū visaktīvākie norēķinos ar maksājumu karti vai telefonu ir jaunieši vecumā no 13 līdz 19 gadiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.