Menu
 

Latvijas florbolisti zaudē Čehijai un pasaules čempionātā cīnīsies par piekto vietu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Alena Zapletalova, IFF U19 WFC Foto – Alena Zapletalova, IFF U19 WFC

Zaudējums Čehijas junioriem liedzis Latvijas U19 florbola izlasei iekļūt Brno notiekošā pasaules čempionāta pusfinālā. Sestdien četru “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” kluba spēlētāju pārstāvētā Latvijas izlase aizvadīs spēli par piekto vietu pret vienaudžiem no Vācijas.

Situācija turnīra tabulā pirms apakšgrupas pēdējās spēles liecināja, ka tieši Latvijas un Čehijas U19 izlašu savstarpējā spēlē kļūs zināmi A grupas otrās vietas un pusfināla ceļazīmes ieguvēji – iepriekšējos mačos abi sāncenši bija uzvarējuši slovākus un zaudējuši somiem. Turklāt Čehijas florbolistiem šajā spēlē derēja arī neizšķirts.

Līdz 8.minūtei uz rezultāta tablo dega divas nulles, taču tad nepilnas pusminūtes laikā mājinieki čehi iemeta divus vārtus, dažas minūtes vēlāk vēl divus – un jau 0:4. Vēl līdz pirmajam pārtraukumam latviešiem skaitliskajā vairākumā izdevās vienus vārtus atgūt, taču turpinājumā laukuma saimnieki pārsvaru palielināja līdz 8:1, bet pēc tam, kad viesi bija iemetuši otro golu, bumbiņu Latvijas izlases vārtos ieraidīja vēl četras reizes – 2:12.

Jau ziņots, ka Latvijas junioru izlases sastāvā iekļauti Ulbrokas florbola kluba pārstāvji aizsargi Reinis Rudzītis un Rūdolfs Vilmanis, kā arī uzbrucēji Daniels Jānis Anis un Valters Lapiņš, kurš piektdienas spēlē asistēja otro vārtu guvumā.

Iepriekšējā pasaules U19 čempionātā pirms diviem gadiem Kanādā Latvijas florbolisti ierindojās piektajā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.