Menu
 

Svētdiena, 12 Jūlijs 2020

Aptauja Rīgā: Vai plānojat piedalīties Rīgas domes vēlēšanās?

Centrālā vēlēšanu komisija 7. jūlijā izsludināja Rīgas domes vēlēšanas, un tās notiks šā gada 29. augustā. Ar vēlēšanu izsludināšanas dienu sākas arī priekšvēlēšanu aģitācijas periods. Rīgas domes vēlēšanās vēlētāji varēs balsot savā vai jebkurā citā vēlēšanu iecirknī Rīgā. Tiesības piedalīties Rīgas domes vēlēšanās būs Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, sākot no 18 gadu vecuma, kuriem ir reģistrēta dzīvesvieta Rīgas administratīvajā teritorijā 90 dienas pirms vēlēšanu dienas, tātad šā gada 31. maijā, vai kuriem Rīgas administratīvajā teritorijā pieder nekustamais īpašums.

Lasīt vairāk...

Ko vēlas mūsdienu jaunieši, uzsākot darba attiecības

Jo īpaši tagad, kad ikviens esošais un potenciālais darbinieks darbu uztver kā lielu vērtību, arī gaidas no darba devēja ir mainījušās. Meklējot darbavietu, jaunieši arvien vairāk novērtē stabilitāti un izaugsmes iespējas, savukārt korporatīvās ballītes ir kļuvušas mazāk nozīmīgas. Ko no darba devēja tagad sagaida gados jaunāki darbinieki, skaidro Līga Millere, "Transcom Worldwide Latvia" personāldaļas vadītāja Baltijā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Darba tirgū vērojamas piesardzīgas, bet pozitīvas tendences diskriminācijas samazināšanās virzienā

Latvijas darba tirgū pēdējo deviņu gadu laikā vērojamas piesardzīgas, bet pozitīvas tendences diskriminācijas samazināšanās virzienā, liecina tiesībsarga Jura Jansona un "Norstat" veiktajā pētījumā "Diskriminācija izplatība nodarbinātības vidē Latvijā. Salīdzinošais pētījums, 2011. un 2020.gadā" iegūtie dati.

Lasīt vairāk...

Plāno kompensēt 16 365 eiro par pārvadājumu nodrošināšanu repatriācijas reisu pasažieriem

Ministru kabinets (MK) plāno segt Autotransporta direkcijas izmaksas 16 365 eiro apmērā par pasažieru pārvadājumu pakalpojumu nodrošināšanu personām, kas ārkārtējās situācijas laikā ieradās no ārvalstīm ar repatriācijas reisiem, liecina valdības kārtība. Autotransporta direkcijas izmaksas plānots segt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Lasīt vairāk...

Siltums var būt kaitīgs – kā izvairīties no saules un karstuma dūrieniem

Saules staru un karstā laika baudīšana ir neatņemama vasaras sastāvdaļa, tomēr jāņem vērā, ka pārāk ilga atrašanās tiešos saules staros vai nevēdinātās karstās telpās var izraisīt saules vai karstuma dūrienus, kuri atsevišķos gadījumos var būt pat letāli. Par saules un karstuma dūrienu pazīmēm, riska grupām un vēlamo rīcību ķermeņa pārkaršanas gadījumā stāsta ģimenes ārste Zane Zitmane un "Benu aptiekas" klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.