Menu
 

Ceturtdiena, 30 Jūlijs 2020

Pasaulē vadošais vieglmetāla disku ražotājs "SMW" pārceļ ražošanu uz Carnikavas novadu

Pasaulē vadošais vieglmetāla disku ražotājs "SMW" ražošanu no Krievijas pārceļ uz Latviju, daļu izvietojot lielākajā Pierīgas biznesa parkā “Mežgarciems” Carnikavas novadā. Tur uzņēmums plāno izveidot specializētu magnija sakausējumu liešanas ražotni, kā arī pētniecības un attīstības laboratoriju inovatīvu sakausējumu un materiālu jomā, investējot vairāk nekā 500 000 eiro un radot vismaz 15 jaunas darbavietas.

Lasīt vairāk...

Foto: Par trim miljoniem eiro Piņķos īstenots lielākais projekts daudzdzīvokļu māju atjaunošanas programmā

Investējot vairāk nekā 3 miljonus eiro, Babītes novada Piņķos realizēts līdz šim lielākais daudzdzīvokļu mājas renovācijas projekts energoefektivitātes programmas ietvaros. Renovācijā investēti 3 150 611 eiro, no kuriem 1 658 693 eiro ir bankas “Citadele” aizdevums, savukārt pārējā summa ir “Altum” grants jeb dāvinājums no ES fondu līdzekļiem daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programmas ietvaros.

Lasīt vairāk...

Triptihs: Reliģija un sabiedrība divos laikmetos jeb Vēstures (un ne tikai) vēsma versmainam vasaras vakaram (1.daļa)

Kultūras mīļotāji zinās, ka triptihs ir trīsdaļīgs mākslas darbs, kas, šķiet, visplašāk pazīstams kā flāmu Renesanses altārglezna. Šādu nosaukumu izraudzījos, lai trīs secīgos rakstos apskatītu bieži pavirši piemirstu, tomēr svarīgu aspektu – par kristietību, indivīdu un sabiedrību vēsturē – un pievērstos šodienas aktualitātēm. Varētu jautāt: varbūt mūsu sabiedrībā sapratne par kristietību tāpat jau ir pietiekami attīstīta?

Lasīt vairāk...

Jūrmalas Kultūras centrā būs apskatāma Andreja Ģērmaņa gleznu izstāde "Retrospekcija"

Jūrmalas Kultūras centra 1. stāva foajē no 4.augusta būs iespēja apskatīt mākslinieka, Andreja Ģērmaņa, gleznu izstādi "Retrospekcija". Īsi pirms savas astoņdesmitgades Andrejs Ģērmanis nolēmis sarīkot tādu kā atskata izstādi ar nosaukumu "Retrospekcija", kurā ietverti ap 20 pēdējās desmitgades darbi, pavēstīja Jūrmalas Kultūras centra projektu vadītāja Sanija Šūpulniece.

Lasīt vairāk...

Paraksta līgumu par jaunā, apvienotā Ādažu novada Attīstības programmas izstrādi

Ceturtdien Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA) un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) parakstīja līgumu par jaunā, apvienotā Ādažu novada Attīstības programmas izstrādi. Līgums paredz, ka Ādažu novada un Carnikavas novada domes, ievērojot partnerības un ekonomiskā izdevīguma principus, vienojas kopīgi uzsākt Ādažu novada Attīstības programmas 2021.- 2027. gadam izstrādi.

Lasīt vairāk...

Siguldas pilsētas kausa izcīņā futbolā veterāniem mājinieki paliek astotie

  • Publicēts Sports

“Depo” sporta laukumā Siguldā aizvadīts Latvijas veterānu čempionāta trešais posms futbolā. Sacensības, kas bija pirmās oficiālās futbola sacīkstes Siguldā pēc ilgāka pārtraukuma, atklāja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko, kā arī LFF viceprezidenti Olafs Pulks un Sergejs Kovaļovs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.