Menu
 

Piektdiena, 15 Janvāris 2021

"Sadales tīkls": Stiprais sals var ietekmēt elektroapgādi klientiem valsts austrumu un centrālajos rajonos

Nedēļas nogalē, kad atbilstoši meteorologu prognozēm gaisa temperatūra Latvijā vietām var pazemināties līdz pat -25° C, AS “Sadales tīkls” pastiprināti rūpējas par nepārtrauktas elektroapgādes nodrošināšanu. Stiprais sals var ietekmēt elektroenerģijas padevi klientiem,  īpaši austrumu un arī centrālajos rajonos, tāpēc AS "Sadales tīkls" nepārtraukti seko līdzi laikapstākļu prognozēm un situācijai elektrotīklā, un bojājumu gadījumos operatīvā darba brigādes ir gatavas nekavējoties veikt to lokalizāciju, lai iespējami ātri novērstu elektroapgādes traucējumus. Uzņēmums aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju tuvumā!

Lasīt vairāk...

Satversmes tiesa atvērusi Pandoras lādi

Šonedēļ kļuva zināms, ka, pieņemot sabiedrībā plašu rezonansi radījušo 12. novembra spriedumu lietā “Par Darba likuma 155. panta pirmās daļas atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 110. panta pirmajam teikumam”, ar kuru tika atzīts, ka bērna mātes homoseksuālajai partnerei pienākas tēva pēcdzemdību atvaļinājums, Satversmes tiesas (ST) tiesneši nav bijuši vienprātīgi. Savas atsevišķās domas ir pauduši divi no sešiem ST tiesnešiem.

Lasīt vairāk...

Pērn novembrī Latvijas tūristu mītnēs apkalpots par 72,3 % mazāk viesu nekā gadu iepriekš

2020.gada novembrī Latvijas tūristu mītnēs tika apkalpoti 50,3 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 44,2 % mazāk nekā oktobrī un par 72,3 % mazāk nekā 2019. gada novembrī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 121,9 tūkstošus nakšu, kas ir par 66 % mazāk, salīdzinot ar novembri gadu iepriekš.

Lasīt vairāk...

"Sadales tīkla" pieci padomi elektrodrošai sildītāju lietošanai

Lai arī pēdējos gados Latvijas ziema nav pārsteigusi ar lieliem mīnusiem un salu, atbilstoši meteorologu prognozēm šajā nedēļas nogalē gaidāms stiprākais sals kopš 2019. gada pirmā ceturkšņa vai pat garākā laika posmā. Prognozēts, ka gaisa temperatūra vietām, galvenokārt valsts austrumu un arī centrālajos rajonos, varētu pazemināties līdz -20° C, atsevišķos rajonos līdz pat -24° C. Aukstajā laikā sasildīties palīdzēs elektriskie sildītāji.

Lasīt vairāk...

IZM: Skolēni un pedagogi tiks nodrošināti ar daudzkārt lietojamām sejas maskām

Izvērtējot epidemioloģisko situāciju, tiek plānots, ka 25. janvārī pēc pagarinātā ziemas brīvlaika skolā klātienes mācības atsāks 1.-4.klašu skolēni. Lai bērnu atgriešanās skolā būtu droša, arī jaunāko klašu skolēniem būs jālieto sejas maskas, kuras centralizēti nodrošinās valsts, vēsta Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.