Menu
 

Gāzes termināļa dzirksteles Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Ilustrācija - Vilnis Bulavs Ilustrācija - Vilnis Bulavs

Kā jau iepriekš pieteicām, reizi mēnesī mēs ieskatīsimies tepat netālā Čiekurciema ļaužu ikdienas kaislībās, viņiem apspriežot notikumus tuvējos novados un pa reizei arī lielajā politikā.

Tā gadījies, ka arī Čiekurciems ir pavisam blakus iespējamajam gāzes cauruļvadam, ko plāno būvēt no Skultes ostas līdz Inčukalna pazemes gāzes krātuvei. Lieli projekti izraisa lielas kaislības.

No vienas puses, lielie gāzes tirgi ir ieinteresēti, lai projekts nenotiktu vispār. Šiem mērķiem resursi netiek žēloti, tai skaitā izplatot sabiedrībā pārspīlētu un melīgu informāciju par projekta riskiem. Jau tā skeptiskā publika tādējādi var kļūt vēl noraidošāka. Tādēļ jāapdomā jebkura ausīs nākusī sensacionālā informācija par «briesmīgām» cauruļvada izbūves sekām.

No otras puses – tas nebūt nenozīmē, ka projekta attīstībai nebūtu jāseko un jāpieprasa izskaidrot vienu vai citu jautājumu par iespējamajiem riskiem dabai un cilvēkiem. Galu galā – projektā var arī izveidot darbavietas vietējiem un tālumniekiem.

Par to mūsu avīzē notikusi vārdu pārmaiņa starp Pauguru ģimeni un Bundžu Jāni, un viņa... laikam jau palīdzi saimniecības darbos.

Iepriekš:

Čiekurciema patiesības. Komisku zīmējumu seriāls vienkāršiem ļaudīm

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.