Menu
 

Moderno telefonu fantāzijas un realitāte Apriņķis.lv

  • Autors:  ""Rīgas Apriņķa Avīze
Karikatūra – Vilnis Bulavs Karikatūra – Vilnis Bulavs

Mūsu paziņas no Čiekurciema jau pirms mēneša nolēma nākamo tikšanos sarīkot kādā Pierīgas somu pirtī. Iepriekš noskaidroja, ka tur nav televizora, kas varētu novērst uzmanību no pirts priekiem un galvenais – no savstarpēji bagātinošām sarunām.

Izrādījās, ka pieņemama būtu netālu esošā Bitīšu pirts. Saimnieks esot kāds trūcīgs dakteris Iciks, kam tāda dīvaina mājkalpotāja... Bet ne jau mājkalpotāju skatīties brauks – atpūsties no darbu stresiem un apspriest valsts un privātās lietas. Televizors ar visādiem pasaules tračiem un parakstu vākšanām netraucēs.

Televizors tiešām netraucēja, taču mūsu varoņi nenovērtēja moderno mobilo ierīču ietekmi uz cilvēka prātu un izturēšanos. Atgādinām, ka ne tikai jaunieši kļuvuši par digitālās tehnikas upuriem. Šādā situācijā bieži nonāk arī ļaudis pusmūžā. Vēl ļaunāk – daudzi cienījami cilvēki tomēr pieraduši ticēt tam, ko redz vai lasa publiskajā telpā. Taču nereti tur ieraugāms vai izlasāms kas tāds, kam ticēt ir ārkārtīgi grūti. Vai arī – neticamas lietas izrādās reālas, bet reālā dzīve sagriežas vienā juceklī ar telefona ekrānā redzēto. Nevar vairs saprast, vai notikumi un skati bija reāli vai pazibēja gadžeta ekrānā.

Tā gadījās arī mūsu kaimiņiem Čiekurciemā, kuri īsti pat nevarēja pateikt – bija pirts baudīšana vai tikai izlikās. Labi vēl, ka viņu gadījumā sanākuši tikai jautri, mazliet pikanti pārpratumi un nekas vairāk. Taču var gadīties arī citādi, ja skatīšanās telefona ekrānā jūs aizrauj tādā brīdī, kad ņematies ar naudas vai dokumentu lietām, pabraucat garām savai pieturai, aizmirstat, ka uz pannas kartupeļi cepas. Tādēļ Bundžu Jānis un draugi brīdina – uzmanieties ar pārmērīgu mobilo ierīču izmantošanu. Tam var būt bīstamas sekas.

Paldies, ja bija interesanti, Čiekurciema paziņas nāks ciemos atkal citu gadu!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.