Menu
 

Pikniks "Pauguros" un Pierīgas skolu lietas Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Ilustrācija - Vilnis Bulavs Ilustrācija - Vilnis Bulavs

Mūsu komiksa varoņi Čiekurciemā nolēmuši uzrīkot nelielu sezonas noslēguma ballīti pie Jūles un Pekša “Pauguros”. Laiks vēl arvien ir jauks, saulains un silts, brīvdienās no Briseles atbraukusi arī meita Veronika ar noslēpumaino draudzeni. Protams, ciemos uzaicināts arī Bundžu Jānis ar Nelliju. Arī skolas sākuma stresi abiem kaimiņiem iet secen, jo nav aktuālu skolā gājēju.

Kā jau šādos piknikos pieņemts, visi nolemj par problēmām nerunāt. Bet tūlīt tieši to sāk darīt. Konkrēti – pārspriež arī “Rīgas Apriņķa Avīzē” aprakstītās skolu problēmas Pierīgā, tajā skaitā skolotāju deficītu un jaunos izglītības standartus, no kuriem gandrīz neviens neko nesajēdz. Starp citu, tas ir pamats arī “Rīgas Apriņķa Avīzei” gatavot materiālu, kur par šiem standartiem tiktu runāts latviski, nevis attiecīgās ministrijas ierēdņu valodā.

Bet tagad esam piknikā “Pauguru” māju pagalmā. Diskusiju fokusā – izglītības jautājumi un dažādu ļaužu attieksme pret tiem.

 

* Ou, jess, vī fīling greit (nepareizā angļu val. oh, yes, we feeling great) – o, jā, mēs jūtamies lieliski!

** Surpraiz (angļu val. surprise) – pārsteigums.

*** Epistēmiskā modalitāte: modalitāte – semantiska kategorija, kas izsaka teksta autora attieksmi, kā arī vērtējumu vai nu par sprieduma saturu, vai arī par situācijas norisi. Epistēmiskā modalitāte – modalitātes paveids, kas norāda teksta autora attieksmi pret izteikuma (sprieduma, apgalvojuma) saturu, izsakot nepieciešamību, iespējamību, varbūtību. (Avots – lza.lv).

**** And so on (angļu val.) – un tā tālāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.