Menu
 

Otrdiena, 27 Aprīlis 2021

No 1. līdz 4.maijam prioritāro grupu iedzīvotāji varēs vakcinēties 16 centros visā Latvijā

No 1. līdz 4.maijam 16 liela mēroga vakcinācijas centros tiks vakcinēti prioritāro grupu iedzīvotāji, kuri iepriekš būs izvēlējušies sev ērtāko laiku un vietu šajos centros caur vietni manavakcina.lv. Kopumā vietnē manavakcina.lv iekļauti vairāk nekā 10 000 vakcinācijas laiku maija garajās brīvdienās (no 1. līdz 4.maijam). Vakcinācija notiks ar “Pfizer–BioNTech” un “Moderna” vakcīnām. Tie iedzīvotāji, kuri iepriekš ērtību dēļ pieteikušies vakcinācijai pa tālruni 8989, tiek aicināti zvanīt pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989, lai ar operatoru palīdzību izvēlētos konkrētu vakcinācijas vietu un laiku, informē Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā.

Lasīt vairāk...

Lielbritānija piemēro pirmās sankcijas jaunā globālā pretkorupcijas režīma ietvaros

Lielbritānija pirmdien piemērojusi pirmās sankcijas jaunā globālā pretkorupcijas režīma ietvaros, iesaldējot līdzekļus un nosakot uzņēmējdarbības ierobežojumus 22 personām no Krievijas, Dienvidāfrikas, Sudānas un Latīņamerikas. 14 no šiem cilvēkiem tiek turēti aizdomās par līdzdalību krāpnieciskā nodokļu atmaksas shēmā, ko savulaik atklāja Kremļa kritiķis un jurists Sergejs Magņitskis.

Lasīt vairāk...

No "Olmafarm" valdes atbrīvota Milana Beļeviča

SIA "Olmafarm", kas ir lielākā AS "Olainfarm" akcionāre, ir atbrīvojusi no valdes locekļa amata Milanu Beļeviču. Lēmumu par Milanas Beļevičas atsaukšanu no amata ir atbalstījušas visas trīs uzņēmuma līdzmantinieces. Milana Beļeviča no valdes locekļa amata ir atsaukta sakarā ar uzticības zaudēšanu. SIA "Olmafarm" valdē no 26.aprīļa darbojas divi valdes locekļi – Pēteris Rubenis un Jānis Kiršblats.

Lasīt vairāk...

Konkursā izvēlēts logotips Jūrmalas Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikumam

Jūrmalas pilsēta skiču konkursā izvēlējusies logotipu konkursa “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” pieteikumam. Visaugstāko vērtējumu saņēma jūrmalnieka, grafiskā dizainera Toma Vītiņa piedāvātais vizuālais risinājums Jūrmalas pieteikuma radošajam konceptam “ARTērijas”, kas pauž ideju par kultūru kā dzīvības pulsu, informē Jūrmalas pilsētas domē.

Lasīt vairāk...

Atveseļošanas fonda līdzekļus izmantos sabiedriskā transporta attīstībai Rīgas metropoles areālā

Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta sistēmas reformai paredzēts piesaistīt Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu 295 miljonu eiro apmērā, paredz 27.aprīlī Ministru kabinetā apstiprinātais Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāns. Ieguldījumi sabiedriskā transporta sistēmas sakārtošanā palīdzēs mazināt transporta radīto negatīvo ietekmi uz galvaspilsētas vides kvalitāti un ļaus veidot iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus integrētus sabiedriskā transporta pakalpojumus, informē satiksmes ministra padomniece Ilze Salna.

Lasīt vairāk...

Eksperte skaidro, kā vecākiem izvairīties no multidarbošanās attālinātā režīma laikā

Attālinātais režīms ir kļuvis par īstu izaicinājumu vecākiem. Tagad bez darba, sadzīviskajām un personīgajām lietām, sarakstam ir pievienojusies arī bērnu pieskatīšana un skološana mājas apstākļos. Eksperti norāda, ka vairāku darbu paralēla veikšana var rezultēties ar negadījumiem un pat nopietnām traumām. “Gjensidige Latvija” skaidro, kā plānot un organizēt personīgos un bērna darbus, kad visi ģimenes locekļi atrodas mājās, lai izvairītos no negadījumu riskiem.

Lasīt vairāk...

Pasākumā "Cits bazārs" noteikti labākie skolēnu uzņēmumi, starp tiem arī Pierīgas pārstāvji

Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) tirgošanās pasākumu "Cits bazārs", kurā piecu dienu garumā savus izstrādājumus interneta vidē piedāvāja 270 SMU no visas Latvijas, šogad apmeklēja vairāk nekā 30 000 interesentu. Pasākuma laikā tika noteikti arī labākie mācību uzņēmumi deviņās nominācijās, kur skolēnu paveikto vērtēja pieredzējušu uzņēmēju, profesionāļu un akadēmiķu žūrija. Pasākumu organizē izglītības organizācija "Junior Achievement Latvia" ("JA Latvia") sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Lasīt vairāk...

Pie Siguldas pagasta Kultūras nama atgriezīsies āra lasītava

15.maijā Siguldas pagasta Kultūras nama pagalmā atgriezīsies grāmatu maiņas plaukts un āra lasītava “Lasīt var visu!”. Pagājušā gada vasarā atklātā āra lasītava un grāmatu maiņas plaukts vēsajā sezonā bija "devušies ziemas miegā", bet, plaukstot pirmajiem pumpuriem un ziediem, atkal piedāvās lasīt svaigā gaisā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Vitamīnu bumba šķīvī. Kā likt organismam sasparoties pavasarī?

Tā sauktais pavasara nogurums pēc ziemas sezonas piemeklē daudzus, un roka tā vien stiepjas pēc uztura bagātinātājiem, jo lielākoties pēkšņo enerģijas trūkumu un nomāktību norakstām uz vitamīnu trūkumu. “Rimi Labākai dzīvei” eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atgādina – laba pašsajūta ir dažādu veselīgu paradumu rezultāts, kur uzturam ir būtiska, bet ne vienīgā loma. Bet “Rimi” gardēde Signe Meirāne piedāvā trīs neparastas receptes – pavasara vitamīnu bumbas.

Lasīt vairāk...

Veselības ministrija: Pret Covid-19 vakcinētajām personām ar laiku tiktu ieviestas papildu priekšrocības

Pret Covid-19 vakcinētajiem iedzīvotājiem ar laiku varētu tikt ieviestas papildu priekšrocības, teikts otrdien Ministru kabinetā skatāmajā Tieslietu ministrijas un Veselības ministrijas kopīgi sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par sabiedrības ieguvumiem no vakcinācijas pret Covid-19 un iespējamajiem motivējošajiem pasākumiem, informē Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.