Menu
 

Pirmdiena, 19 Aprīlis 2021

Skolēnu dziesmu un deju svētkus plāno brīvprātīgus epidemioloģiski drošajos novados

Ja XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies brīvprātīgi Covid-19 epidemioloģiski drošajos novados un mazos kolektīvos, to norise šī gada vasaras otrajā pusē neapdraudēs nedz dalībniekus, nedz skatītājus, šādu nostāju pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

Lasīt vairāk...

Mārupes Jauniešu centra pamatos ielikta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

Pirmdien ielikti pamati Mārupes Jauniešu centra būvniecībai. Ēkas pamatos ievietota laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, piemiņas monēta un šī gada aprīļa izdevuma “Mārupes Vēstis”. Projektu rezultātā tiks uzbūvēta ap 90 m² liela ēka Dreimaņu ielā 12 un labiekārtots teritorijā esošais sporta laukums, lai nodrošinātu ērtāku piekļuvi vingrošanas stieņiem, kā arī darītu ērtāku un patīkamāku uzturēšanos laukumā, informēja Mārupes novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Pārcelšanās ceļvedis: kā veiksmīgi pārvākties uz jaunu mājokli

Aprīlis jau izsenis saistās ar pārcelšanos jeb jurģošanos. Jurģu dienā, 23. aprīlī, senie latvieši mainīja dzīvesvietas. Lai arī mūsdienās pārcelšanās uz jaunu vietu vairs neasociējas ar kādu konkrētu mēnesi, tas joprojām ir emocionāli piesātināts notikums ne vien tāpēc, ka tiek uzsākta dzīve jaunā vietā, bet arī tāpēc, ka tā ir iespēja atbrīvoties no visa liekā, kas uzkrājies gadiem ilgi, taču vairs netiek izmantots.

Lasīt vairāk...

Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršrutā Olainē uzdarbojušies vandaļi

Jau vairākas nedēļas pēc kārtas Olaines Vēstures un mākslas muzejs saskaras ar nepatīkamiem pārsteigumiem, ko Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršrutā regulāri sarūpē vietējie vandaļi. Sākotnēji muzeja darbinieki centās novērst izraisītos bojājumus saviem spēkiem, taču pēc pagājušās nedēļas nepatīkamā pārsteiguma, kad muzeja ēkas, to sienas un logi tikuši apķēpāti ar muļķīgiem grafiti zīmējumiem, nolemts uzsākt nopietnu situācijas risināšanu, iesaistot arī Olaines novada pašvaldības policiju un Valsts policiju.

Lasīt vairāk...

Vietnē "manavakcina.lv" tagad varēs izvēlēties arī vakcinācijas vietu un laiku

No pirmdienas darbu sācis uzlabotais "manavakcina.lv" portāls. Tagad tajā var ne tikai pieteikties vakcīnai, bet arī iedzīvotāji no atvērtajām prioritārajām grupām var izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku. Šobrīd jaunā vietne strādā testa režīmā, bet pakāpeniski vietnē "manavakcina.lv" tiks atvērts plašs vakcinācijas iestāžu kalendārs, vēsta eselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojs.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Kaimiņu nedarbi mājoklim izmaksā vidēji 600 eiro

Kaimiņi, kas aiz sienas skaļi spēlē bungas vai klausās mūziku, līdz nakts vidum kaismīgi jūt līdzi sporta pārraidēm, kāpņutelpā izplata savādus aromātus vai uz visu dienu atstāj mājās suni, kurš bez mitas rej, ne vienam vien krietni bojā nervus – ar šīm un līdzīgām situācijām pazīstams ir teju ikviens, kurš kaut reizi dzīvē mitinājies daudzdzīvokļu namā.

Lasīt vairāk...

Siguldā 4.maijā aicina "ie[log]oties" Latvijai

4.maijā, kad Latvija svinēs neatkarības atjaunošanas 31. gadskārtu, Siguldas novada pašvaldība un kultūras centrs “Siguldas devons” jau otro reizi aicina novadniekus apvienoties akcijā “ie[log]ojies” – svinēt baltā galdauta svētkus mājās un, atverot logu, sūtīt īpašu brīvības sveicienu Latvijai, liecina informācija novada interneta vietnē.

Lasīt vairāk...

Foto: Koncertzālē "Cēsis" izskanējis Pētera Vaska 75. jubilejas koncerts "Klātbūtne"

16.aprīlī komponists Pēteris Vasks atzīmēja savu 75 gadu jubileju. Apliecinot šo Latvijas kultūrai svarīgo notikumu, Koncertzālē “Cēsis” izskanēja koncerts “Klātbūtne”, kurā pasaulē zināmākā un atskaņotākā latviešu komponista simfoniskās, kora un kamermūzikas skaņdarbi skanēja koncertzāles šī gada rezidences mākslinieču – vijolnieces Kristīnes Balanas un čellistes Margaritas Balanas, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Valsts akadēmiskā kora “Latvija” sniegumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.