Menu
 

Pirmdiena, 26 Aprīlis 2021

Mežos noteikts ugunsnedrošais laikaposms, jāievēro īpaša piesardzība

  • Publicēts Vide

Visā valsts teritorijā no 26.aprīļa tiek noteikts ugunsnedrošais laikaposms. Šajā periodā jāievēro virkne nosacījumu ne vien meža īpašniekiem, bet atbildīgam jābūt ikvienam meža apmeklētājam. AS “Latvijas Valsts meži” (LVM) atgādina, ka uguns nedrošajā laikā pietiek ar kārtīgi nenodzēstu ugunskuru vai zemē nomestu gruzdošu izsmēķi, lai mežā izceltos ugunsgrēks.

Lasīt vairāk...

Mākslas stacijā "Dubulti" atklās Marokas iedvesmotu izstādi

Mākslas stacijā “Dubulti” no 30. aprīļa būs atvērta izstāde “Auce Biele. Spēks ziedēt”. Māksliniece uz Latviju atvedusi vairāk nekā sešdesmit darbus, kas tapuši Marokā laikā no 2014. līdz 2020.gadam. Izstādē “būs aplūkojami Auces Bieles gleznojumi uz pašdarināta audekla, interaktīvs objekts “Ziedu meitene", ziedu kāršu skaidrojumi un video darbs, liecina informācija Jūrmalas pilsētas interneta vietnē.

Lasīt vairāk...

Piejūras pašvaldību piekrastes apsaimniekošanas projekta ietvaros labiekārtos arī pludmales Pierīgā

  • Publicēts Vide

22.aprīlī Latvijas vides aizsardzības fonda padome pieņēma lēmumu jau ceturto gadu pēc kārtas finansēt nacionālas nozīmes projektu “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana”. Šo projektu īsteno Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) kā projekta vadošais partneris ciešā sadarbībā ar visām Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes pašvaldībām vai to institūcijām – sadarbības partneriem.

Lasīt vairāk...

Biedrība "Cerību spārni" aicina iesaistīties akcijā "Busiņam – būt!" un atbalstīt ar ziedojumu

Biedrība “Cerību spārni” 1.maijā uzsāk ziedošanas akciju, lai ar ziedojumu palīdzību iegādātos īpaši pielāgotu mikroautobusu un varētu nodrošināt transporta pakalpojumus cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Tādējādi viņi varētu apmeklēt dienas centru, strādāt, saņemt specializētu aprūpi, kā arī justies atbalstīti.

Lasīt vairāk...

CSP: Augstākā izglītība paver labākas iespējas darba tirgū

2019.gada nogalē 82,8 % no 2017. gada Latvijas augstskolu un koledžu absolventiem (divus gadus pēc izglītības iegūšanas) bija nodarbināti, savukārt reģistrēto bezdarbnieku statusā bija 3,7 % absolventu, bet ekonomiski neaktīvi – 6,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati. Savukārt no 2018. gada absolventiem gadu pēc studiju beigšanas bija nodarbināti pat vairāk – 85,9 % absolventu.

Lasīt vairāk...

Pavasaris līdz ar gleznu reprodukcijām uzzied Mores Mākslu šķūnī

Pavasaris it visur atnāk ar jaunu enerģiju, idejām un darboties prieku. Morē tas atnesis arī mākslu, jo Mores Mākslu šķūnis kļuvis par savdabīgu mākslas telpu. Tajā var aplūkot dabas un ūdeņu pētnieces Santas Purviņas gleznu reprodukcijas. Līdz ar izstādi, morēnieši aicināti viens otru iepriecināt ar ziedu puķupodiem, greznojot Mores Mākslu šķūņa teritoriju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.