Menu
 

Ceturtdiena, 29 Aprīlis 2021

Aptauja: sabiedrība ir nogurusi no pandēmijas radītajām sekām un jūtas aizvien brīvāk

Jaunākie pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar” veiktā Covid-19 barometra pētījuma dati liecina, ka, lai arī gandrīz pusi Latvijas iedzīvotāju (43%) aizvien uztrauc koronavīrusa situācija, šī gada pavasarī iedzīvotāji jūt mazāku satraukumu, nekā tas bija, pandēmijai sākoties (2020. gada martā un aprīlī – 66% un 57%). Zemākais satraukuma līmenis sabiedrībā vērojams 2020. gada vasarā – 29% jūnijā un 27% augustā.

Lasīt vairāk...

Mazs, bet bīstams. Kā mazināt trombu veidošanās riskus?

Trombs jeb asins šūnu veidots receklis asinsvados – vēnās vai artērijās – var radīt dažādas būtiskas veselības komplikācijas. Tas visbiežāk veidojas gados vecākiem cilvēkiem, tomēr pastāv vairāki riska faktori, kas veicina trombu veidošanos jebkurā vecumā. Kā rodas trombi un kā rīkoties, lai izvairītos no trombu veidošanās riska?

Lasīt vairāk...

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija atbalsta ģimenes valsts pabalsta reformu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Valsts sociālo pabalstu likumā, ar kuriem iecerēts mainīt ģimenes valsts pabalsta apmēru un tā piešķiršanas nosacījumus. Lai sakārtotu atbalsta sistēmu un vienlaikus noteiktu lielāku finansiālo atbalstu ģimenēm ar bērniem, grozījumi paredz, ka no nākamā gada pabalsta apmērs būs atkarīgs no audzināmo bērnu skaita, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Ints Krasts: Vai zaļajā transformācijā būsim vadītāji vai blakussēdētāji?

Pēdējā gada laikā dažādās ilgtspējas diskusijās liels uzsvars likts uz tā dēvētajiem uzņēmumu zaļajiem projektiem. Taču maldīgs ir priekšstats, ka bankas finansē tikai acīmredzami zaļus un gatavus projektus - piemēram, investīcijas saules paneļos vai vēja enerģijā. Uzņēmumu aktivitātei transformācijas projektos ir milzu potenciāls.

Lasīt vairāk...

Trīs maija sestdienās Brīvdabas muzejā norisināsies Brīvās dabas tirgus

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina visus, kas ilgojas pēc Latvijas amatnieku darinājumiem un vietējiem kārumiem, uz Brīvās dabas tirgu. Trīs pavasarīgās sestdienās – 1., 8.un 15.maijā – no 10.00 līdz 15.00 muzeja tirgus plačos varēs atkal satikt Latvijas amatniekus ar skaistiem un noderīgiem darinājumiem un pārtikas mājražotājus ar dažādiem Latvijā tapušiem gardumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.