Menu
 

Otrdiena, 31 Janvāris 2023

Investējot 1,2 miljonus eiro, modernizēts "CleanR Verso" materiālu šķirošanas centrs

31.janvārī AS “CleanR grupa” industriālo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “CleanR Verso” atklāj modernāko otrreizēji atgūstamu materiālu šķirošanas centru, kas pēc 1,2 miljonu lielām investīcijām dubulto kopējās ražošanas jaudas, bet atsevišķu šķiroto materiālu apjomu kāpina pat vairāk nekā 20 reižu, informē AS “CleanR grupa” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

VDD sācis kriminālprocesu par Grevcovas izteikumiem Okupācijas muzejā

Valsts drošības dienests (VDD) noslēdzis pārbaudi saistībā ar Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei") publiskajiem izteikumiem Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējuma laikā, pieņemot lēmumu sākt kriminālprocesu par PSRS un nacistiskās Vācijas īstenotās Latvijas okupācijas iespējamu rupju noniecināšanu, aģentūru LETA informēja VDD.

Lasīt vairāk...

KNAB izmeklētajā lietā Ropažu pašvaldībā varētu būt iesaistīta bijusī Garkalnes izpilddirektore Toca

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā Ropažu pašvaldībā varētu būt iesaistīta bijusī Garkalnes pašvaldības izpilddirektore Jeļena Toca, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Toca pašlaik ir Ropažu pašvaldības izpilddirektora vietniece un strādā Garkalnes pagasta pārvaldē. Pēc neoficiālas informācijas, KNAB otrdien esot paviesojies vēl arī citu bijušās Garkalnes pašvaldības darbinieku kabinetos.

Lasīt vairāk...

Mājokļu attīstītājs: Šī krīze atšķiras no iepriekšējās

Lielākā daļa pasaules centrālo banku šobrīd diezgan straujiem soļiem paaugstina procentu likmes – sešu mēnešu “Euribor” likme sasniegusi jau teju 3% atzīmi. Tas būtiski ietekmē kreditēšanu, bez kuras savukārt nav iedomājams nekustamā īpašuma tirgus. Augstas procentu likmes gan esam piedzīvojuši arī iepriekš, tomēr šoreiz situācija no 2007.gadā pieredzētās būtiski atšķiras. Atšķirīgi ir gan inflācijas iemesli, gan nekustamā īpašuma tirgus piedāvājuma un pieprasījuma attiecības, būvniecības izmaksu prognozes un potenciālo pircēju maksātspēja.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi izvēlēts un pielāgots darbagalds var uzlabot Tavu veselību

Ergonomiska un ērta darba vieta būtiski ietekmē labbūtību, tādēļ ir vērts parūpēties par patīkamu un drošu darba vidi, kā arī parocīgu un veselībai draudzīgu aprīkojumu. Pareizi izvēlēts un augumam pielāgots darbagalds ir viens no neatsveramiem darba elementiem, kas tiek izmantots kā noliktavās un darbnīcās, tā arī garāžās un servisos, kā arī citviet, kur nepieciešama ērta virsma darbam ar rokām. Izturīgi darbagaldi, kas ne tikai ilgi kalpo, bet arī atbilst Tavām vajadzībām, esot ergonomiski un ērti lietojami, ir būtisks ieguldījums bet tikai darba efektivitātes paaugstināšanā, bet arī Tavā veselībā.

Lasīt vairāk...

Vides apsaimniekotāja "Eco Baltia" konsolidētais apgrozījums pērn deviņos mēnešos sasniedza 154,9 miljonus eiro

Vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” konsolidētais neto apgrozījums 2022.gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 154,9 miljonus eiro. Neto apgrozījums audzis gandrīz divas reizes, salīdzinot ar 2021.gada attiecīgo periodu, kurā tas bija 78,5 miljoni eiro. Grupas neto peļņa salīdzinājumā ar 2021.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem pieauga par 33%, sasniedzot 9,8 miljonus eiro. Apgrozījuma pieaugumu veicināja gan Lietuvas “Ecoservice” iegāde 2021.gadā, gan pārliecinoša izaugsme PET un plastmasas pārstrādes segmentā, gan arī veiksmīgais vides apsaimniekošanas uzņēmumu sniegums, informē “Eco Baltia” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Piņķos durvis vērusi grila kafejnīca "Ranchero 36.line"

Viens no Latvijas vadošajiem šefpavāriem un restorāna "36.līnija" līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs outlet ciematā Piņķos atklājis grila kafejnīcu “Ranchero 36.line”, kur, iedvesmojoties no dažādajām Amerikas dienvidu štatu un meksikāņu virtuves tradīcijām, iespējams nobaudīt ko īpašu, informē “Via Jurmala Outlet Village” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Izglītības digitalizācija nenozīmē datoru katram bērnam

Tehnoloģiju integrēšana izglītības procesā sniedz virkni būtisku priekšrocību – palīdz labāk izprast tēmu, priekšmetu, uzlabot sadarbību un komunikāciju, attīstīt radošumu un kritisko domāšanu. Tehnoloģijas ir arī iespēja vecākiem kļūt par daļu no mācību procesa. Svarīgi saprast, ka izglītības digitalizācija nenozīmē datoru katram bērnam, bet gan individuālu pieeju un sagatavošanos 21.gadsimta dzīvei un profesijām. Tieši tehnoloģijas ir atslēga, lai padarītu izglītību pieejamu ikvienam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.