Menu
 

Piektdiena, 20 Janvāris 2023

Kučinskis: Interneta laikmetā aizvien grūtāk ir nezinātājam izstāstīt par barikāžu dalībnieku pārliecību apturēt nežēlīgu pretinieku

Interneta un sociālo tīklu laikmetā aizvien grūtāk ir kādam nezinātājam izstāstīt, ka pirms 32 gadiem tūkstošiem cilvēku visā Latvijā bija pārliecināti, ka var apturēt nežēlīgu pretinieku, godinot 1991.gada barikāžu dalībniekus, norādījis iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Lasīt vairāk...

CSP: Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājies par 28,8 %

2022.gada decembrī, salīdzinot ar 2021.gada decembri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 28,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 48,4 %, eksportētajai produkcijai – par 11,1 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 13,6 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 9,0 %.

Lasīt vairāk...

Dziedātāja Agnese Rakovska: Runā, ka darbs nav zaķis, neaizmuks, bet...

Pazīstamā dziedātāja Agnese Rakovska kopā ar hiphopa zvaigzni Ansi 27. janvārī Kauguru Jaunatnes iniciatīvu centrā ieplānojuši ar mūzikas palīdzību veidot kultūras tiltu starp dažādām vietējo jauniešu kopienām. “Šī būs pēdējā meistarklase, kurā satiksies vairāk nekā 30 jauniešu, savukārt mēs dalīsimies savās atziņās, iedvesmā, kā arī mūzikas un dziesmu rakstīšanas pieredzē un kopā ar jauniešiem radīsim vairākas dziesmu skices,” stāsta Agnese.

Lasīt vairāk...

Meža īpašnieki iebilst Atjaunojamās enerģijas direktīvas aizliegumam izmantot malku un šķeldu siltumapgādē

Vairāku Eiropas ziemeļu reģiona valstu meža īpašnieku organizācijas, tostarp arī Latvijas meža īpašnieki, nosūtījuši vēstuli Eiropas komisijai, Eiropas parlamentam un Zviedrijai kā ES padomes prezidējošajai valstij, iebilstot Atjaunojamās enerģijas direktīvas aizliegumam izmantot malku un šķeldu siltumapgādē, informē Latvijas Meža īpašnieku biedrībā (LMIB).

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijā samazinājies iedzīvotāju skaits, kas ikdienā ierobežo dažādus izdevumus

Neskatoties uz arvien augsto dzīves dārdzību, decembrī samazinājies to iedzīvotāju skaits, kas dzīves dārdzības kompensēšanai regulāri ierobežo ikdienas tēriņus. Salīdzinot ar septembra mēnesi, decembrī par trešdaļu krities to iedzīvotāju skaits, kas atlikuši izdevumus hobiju realizēšanai un transportam, savukārt iedzīvotāji Igaunijā sākuši taupīt vēl vairāk, liecina bankas “Citadele” veiktā Baltijas iedzīvotāju aptauja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.