Menu
 

Ceturtdiena, 16 Februāris 2023

Šmits rosinās izstrādāt likumprojektu par lielo tirdzniecības veikalu darba laika ierobežojumiem

Zemkopības ministrija rosinās izstrādāt likumprojektu par lielo tirdzniecības veikalu darba laika ierobežojumiem, līdzīgi kā tas ir Vācijā, Šveicē un Francijā, lai veicinātu mazo tirdzniecības vietu, ēdinātāju un lauku tirdziņu dzīvotspēju, pēc tikšanās ar tirdzniecības nozares pārstāvjiem par vietējās izcelsmes pārtikas nepamatotu cenu sadārdzinājuma novēršanu, aģentūrai LETA sacīja zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).

Lasīt vairāk...

Pētījums: Mājsaimniecības ir galvenais avots būvgružiem dabā

  • Publicēts Vide

Mājsaimniecības ir galvenais avots būvgružiem dabā, ko atzinuši 70% pašvaldību, liecina pēc vides pakalpojumu uzņēmuma SIA "CleanR" pasūtījuma īstenotā pētījuma "Atkritumi kā resursi Latvijā - Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju" priekšizpētes rezultāti.

Lasīt vairāk...

Pieaug audzēkņu skaits dabaszinātņu, matemātikas un informācijas tehnoloģiju profesionālās izglītības programmās

2022./2023.mācību gadā profesionālo pamata un vidējo izglītību apgūst 27,8 tūkstoši izglītojamo, kas ir par 0,8 % jeb 218 audzēkņiem mazāk nekā pirms gada. Palielinājusies interese apgūt dabaszinātņu, matemātikas un informācijas tehnoloģiju programmas, kur jau piekto gadu pieaug audzēkņu skaits, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Lasīt vairāk...

No 1.aprīļa Jūrmalā nedaudz manīsies siltumenerģijas tarifs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un apstiprinājusi jaunu siltumenerģijas tarifu SIA "Jūrmalas siltums", kā rezultātā, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo kopš 1.marta, jaunais tarifs Jūrmalā no 1.aprīļa būs par 1,1% lielāks jeb 150,95 EUR/MWh. Mājsaimniecības līdz apkures sezonas beigām turpinās saņemt valsts noteikto atbalstu.

Lasīt vairāk...

Mediķu organizācijas vēlas pārrunāt ar valsts augstākajām amatpersonām plānoto finansējumu veselības nozarei

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA), Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) un Latvijas Māsu asociācija (LMa) aicina Valsts prezidentu Egilu Levitu, Saeimu, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un valdību uz kopīgu tikšanos, lai "nekavējoties pārrunātu" plānoto valsts finansējumu veselības nozarei šogad un nākamajos gados un tā "ietekmi uz sabiedrības veselību, valsts ilgtspējīgu attīstību un drošību".

Lasīt vairāk...

Ugunsgrēka dēļ Ulbrokā slēgta bāriņtiesa, pašvaldības aģentūra "Saimnieks" un pasta nodaļa

Trešdien vakarā četrstāvu dzīvojamā mājā Institūta ielā 30, Ulbrokā, notikušā ugunsgrēka dēļ Ropažu novada bāriņtiesa, pašvaldības aģentūra "Saimnieks" un Ulbrokas pasta nodaļa, kuru telpas atradās minētajā ēkā, uz laiku pārtrauc klientu apkalpošanu klātienē, liecina Ropažu novada pašvaldības sniegtā informācija.

Lasīt vairāk...

LVC: Valsts asfaltēto ceļu stāvoklis ir labākais pēdējo 30 gadu laikā

2022.gada beigās labā vai ļoti labā tehniskajā stāvoklī bija 78,3% valsts galveno autoceļu un 57,5% valsts reģionālo autoceļu ar asfaltbetona segumu. Šis ir labākais rādītājs pēdējo 30 gadu laikā. Kopš 2005. gada šo labā un ļoti labā stāvoklī esošo ceļu apjoms ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes – no 32% līdz 78,3% galveno ceļu segmentā un no 22% līdz 57,5% reģionālo ceļu segmentā, liecina VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) informācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.