Menu
 

Svētdiena, 08 Augusts 2021

Aptauja Ropažos. Vai esat saskāries ar kādām izmaiņām administratīvi teritoriālās reformas dēļ?

Jau mēnesi Latvijā ir spēkā administratīvi teritoriālās reformas rezultātā ieviestās izmaiņas, proti, līdzšinējo 119 pašvaldību vietā nu ir 43. Lai gan izskatās, ka administratīvi teritoriālās izmaiņas aptver gandrīz visu Latviju un adreses mainīsies pilnīgi visos novados, tomēr ir 15 pašvaldības, kuras šīs izmaiņas neskars nemaz, jo novada robežas un administratīvi teritoriālais iedalījums netiek mainīts.

Lasīt vairāk...

Finansists: Iedzīvotāji krāj vairāk, bet neracionāli

Pandēmija ir veicinājusi mājsaimniecību uzkrājumu pieaugumu, tomēr ievērojami pieaugušas arī cenas, un tas nozīmē, ka, nemainot savus uzkrāšanas paradumus, iedzīvotāji pieaugošās inflācijas dēļ šogad riskē zaudēt daļu uzkrājumu vērtības, kas pielīdzināma ap 180 miljoniem no 9 miljardus eiro lielajiem uzkrājumiem, kuri tiek turēti banku kontos un depozītos. Pirkt akcijas, krāt pensijai vai investēt kriptovalūtā? Kādas ir jaunākās tendences, tipiskākās kļūdas un ieteikumi, kā racionāli veidot uzkrājumus, lai nezaudētu, bet vairotu uzkrāto naudu?

Lasīt vairāk...

Īpašas formas priede podiņā – ieteikumi, lai tas izdotos

Priede ir sīksts un izturīgs koks, kas nav pārāk prasīgs apstākļu ziņā, tāpēc tie, kuriem ir interese par koku stādīšanu, var izmēģināt spēkus ar priedi. “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa cilvēku (55%) izvēlas stādīt kokus pie privātmājas, 46% – dārzā, 27% – mežā, 12% – dauddzīvokļu mājas pagalmā, bet 10% – pilsētvidē. Tomēr, ja nav sava dārziņa vai pagalma, priedi iespējams stādīt un audzēt arī podiņā.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi ādas, matu un nagu skaistumam vasarā

Mirdzoša āda, veselīgi mati un stipri nagi nenoliedzami ir ikvienas sievietes skaistākā rota, taču to veselību ietekmē ne vien mūsu izvēlētā ēdienkarte, bet arī ikdienas ieradumi un dažādi ārējie faktori. Kas jāņem vērā, lai pienācīgi parūpētos par ādas, matu un nagu veselību gan vasaras sezonā, gan visa gada garumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.