Menu
 

Pirmdiena, 16 Augusts 2021

Policija Rīgā atklājusi vēl vienu fiktīvas vakcinācijas vietu un aizturējusi divas personas

Aizvadītajās brīvdienās policija ir atklājusi vēl vienu vakcinācijas vietu, kurā tika organizēta fiktīva Covid-19 vakcinācija, un aizturējusi divas personas, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska. VP sadarbojoties ar citām institūcijām, turpina veikt izmeklēšanu par fiktīvu Covid-19 vakcinācijas veikšanu un kukuļošanu.

Lasīt vairāk...

"Black Duck Invest": Čehijas apelācijas tiesa pirmšķietami atzinusi līgumu ar "Olmafarm" par spēkā esošu

Apelācijas tiesa Prāgā pirmšķietami atzinusi, ka 42,5% zāļu ražotājas AS "Olainfarm" akciju pirkuma līgums, kas ticis slēgts starp čehu kompānijas "BHM Group" grupas uzņēmumu "Black Duck Invest" un SIA "Olmafarm", kurai pieder šīs akcijas, ir spēkā esošs, aģentūrai LETA pavēstīja "Black Duck Invest" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Būvniecības inflācija ietekmē arī tos, kuri neko nebūvē

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem būvniecības izmaksas Latvijā kopš 2000.gada ir dubultojušās, taču īpaši strauja inflācija piedzīvota Covid-19 pandēmijas otrā gada laikā - šogad vien izmaksas augušas par aptuveni piekto daļu un turpina pieaugt, norāda AAS "Balta" ("PZU grupa") pārstāvji. Šobrīd ir daudz neskaidrību par to, cik ilgi būvniecības darbi turpinās sadārdzināties. "Baltas" pārstāvji atgādina - šī inflācija skar arī tos, kuri neko nebūvē, jo ietekmē īpašuma atjaunošanas vērtību, un tas ir ļoti būtiski apdrošināšanas kontekstā. Piedzīvojot lielus vai daļējus zaudējumus, piemēram, ēku nopostot ugunsgrēkam, var izrādīties, ka īpašuma atjaunošanai nepieciešamā summa pārsniedz polisē norādīto apdrošinājuma summu, kas nav pietiekama pilnīgai būves atjaunošanai.

Lasīt vairāk...

Ekspertes viedoklis - kā jauniešu ilgtspējīgas izvēles maina nākotnes sabiedrības uzvedību

Patērētāju sabiedrības kults pastāv jau gadiem, tādēļ nav brīnums, ka mūsdienu jaunieši, kuriem ar šodienas un iepriekšējo paaudžu izvēlēm nāksies sadzīvot, arvien vairāk un kaismīgāk pievēršas ilgtspējas jautājumiem. Tiesa, jaunieši atduras pret atskārsmi, ka ilgtspējīgs dzīvesveids maksā diezgan dārgi – eko kategorijas produkti, vietējo ražotāju preces un augstas kvalitātes izstrādājumi nav pa kabatai daudziem. Taču tā ir tikai daļa no ilgtspējīga dzīvesveida, un ir virkne lietu, ko jaunieši var darīt bez lieliem tēriņiem pozitīvu pārmaiņu veicināšanai sabiedrībā, kas, protams, ir ikvienas paaudzes jautājums un atbildība.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 71% vecāku uzskata, ka šogad jaunā mācību gada uzsākšana atšķirsies no citiem gadiem

Lai gan mācību process pandēmijas dēļ neapstājās, bērnu atgriešanos skolas solā vecāki gaida piesardzīgi. Kopumā 71% vecāku ir pārliecināti, ka gaidāmā mācību gada uzsākšana būs atšķirīga no iepriekšējiem gadiem, liecina mobilo sakaru operatora un IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” veiktā aptauja*. Pēc aptaujāto domām, attālināto mācību formāts ir mainījis skolas ikdienas dzīvi un tās vairs nekad nebūs tāda kā agrāk. Arī Nils Sakss Konstantinovs, psihoterapeits un Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs, uzsver, ka šogad lielāka uzmanība jāvelta gan bērnu adaptācijai, gan prasmēm, jo īpaši skolēniem pusaudžu vecumā.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldā izstādē "Ieelpo, izelpo!" varēja satikt mākslinieces Madaru Gulbis un Bārbalu Gulbi

Māsas un mākslinieces Madara Gulbis un Bārbala Gulbe piedāvā apmeklētājiem jaunu, harmonisku izstādi kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons”. Izstāde “Ieelpo, izelpo” veidota ar mērķi iepazīstināt novada skatītājus un viesus ar abu mākslinieču radošo veikumu. Katra, pārstāvot dažādas vizuālās mākslas nozares, izstādījusi savus mākslas darbus, kas papildina cits citu izstādes telpā, tādējādi veidojot jaunu, kopēju mākslas tēlu. Izstādē “Ieelpo, izelpo!” no 12.augusta līdz 4.septembrim skatāmi stikla plastikas un glezniecības mākslas darbi. Sestdien, 14.augustā, kultūras centra apmeklētājiem bija iespēja mākslinieces satikt klātienē.

Lasīt vairāk...

FKTK neredz pamatu celt iebildumus pret "Olainfarm" obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma pabeigšanu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) patlaban neredz pamatu celt iebildumus pret obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma pabeigšanu ar tiem zāļu ražotājas AS "Olainfarm" mazākuma akcionāriem, kuri līdz šim atsaukušies vai līdz 17.augustam izvēlēsies atsaukties AS "AB City" izteiktajam obligātajam akciju atpirkšanas piedāvājumam, liecina informācija FKTK mājaslapā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.