Menu
 

Piektdiena, 21 Augusts 2020

Foto: Noslēdzies arhitektu ideju plenērs Carnikavas baznīcas celtniecībai

Noslēdzies arhitektu vasaras plenērs, kas bija veltīts ideju ģenerēšanai jaunās Carnikavas baznīcas celtniecībai un notika no 17. līdz 20. augustam Carnikavas novadā. Jauno baznīcu plānots celt novada centrā pie tā saucamās “Laivu mājas”, kas atrodas Carnikavā Stacijas ielā 21, blakus dzelzceļam un gājēju tiltam pār Gauju. Tā ir izveidojusies par Ādažu luterāņu draudzes mājvietu pēc uguns nelaimes, kurā nodega vēsturiskā Carnikavas koka baznīca Siguļos.

Lasīt vairāk...

Foto: Valsts policija atsavinājusi 32 velosipēdus, kas, iespējams, nozagti Rīgā un Pierīgā

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem kriminālprocesa ietvaros pirmdien, 17. augustā, Rīgā, Birztalu ielā, sastapa 1981. gadā dzimušu vīrieti pie kura izņēma vienu velosipēdu, ko vīrietis bija iegādājies sludinājuma portālā. Policijas informācija liecina. Ka cietušais pēc velosipēda pazīmēm to atpazina kā savu, kuru viņam nozaga Ķengaraga apkalpojamā teritorijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai esat sākuši apmeklēt publiskus pasākumus?

No šīs nedēļas publiskos pasākumos iekštelpās ir atļauts pulcēties 1000 cilvēkiem līdzšinējo 500 vietā. Vērienīgāko izklaides pasākumu organizatori jaunos atvieglojumus vērtē atzinīgi, tomēr secina, ka tas vienalga vārtus lielu sanākšanu rīkošanai nepaver. Ja zaļumballē 1000 apmeklētāju būtu daudz, tad lielo koncertu organizatori to saredz vien kā saujiņu sanākušo.

Lasīt vairāk...

Noslēgusies spēlfilmas "Kāzas II" filmēšana Latvijā

No 31. jūlija līdz 14. augustam Latvijā sadarbībā ar studiju “Tasse Film” norisinājās pazīstamā poļu režisora Voiceka Smaržovska spēlfilmas “Kāzas II / W II” filmēšana. Mūsdienīgais stāsts par ģimeni ir Polijas un Latvijas kopražojums, kas tika filmēts Tukumā un Ciblas novadā, piedaloties plašai Latvijas kinoprofesionāļu komandai.

Lasīt vairāk...

Valsts policija aicina zemniekus uzmanīties no ražas izkrāpšanas

Ņemot vērā, ka Latvijā ražas ieguves sezona rit pilnā sparā, Valsts policija atgādina par iepriekšējos gados novērotu noziedzīgu tendenci – graudu un citu izaudzēto produktu izkrāpšanu. Likumsargi aicina saimniekus rūpīgi izvērtēt darījuma partneri un atcerēties, ka neparasti zema, tirgus cenai neatbilstoša pirkšanas vai pārdošanas cena var nozīmēt risku kļūt par krāpšanas upuri.

Lasīt vairāk...

Pašvaldība: Siguldas novada izglītības iestādēs mācību process notiks klātienē

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Siguldas novada pašvaldības vadība sadarbībā ar Siguldas novada izglītības iestāžu vadītājiem izstrādājusi plānu, kā organizēt mācību procesu katrā izglītības iestādē, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī. Kā vēsta novada domē, plānots, ka mācības visās iestādēs atsāksies klātienē, tomēr katrā izglītības iestādē saglabāsies atsevišķi ierobežojumi mācību procesa laikā. Par attālinātām mācībām pašvaldība var lemt krīzes situācijā, ja skolā tiks konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Lasīt vairāk...

Kā sagatavot dārza augsni rudenim

Raža novākta un puķes nozied? Tas nebūt nenozīmē, ka par dārzu var aizmirst līdz nākamajam gadam. Kaut arī lielākie stādīšanas darbi dārzā veicami pavasarī, augsne jāsagatavo ziemas sezonai. Mēslošana vasaras izskaņā bagātinās augsni, lai pavasarī uzreiz varētu ķerties pie stādīšanas. Kas dārza labā paveicams vasaras izskaņā un kādu rudens mēslojumu izvēlēties?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.