Menu
 

Pirmdiena, 10 Augusts 2020

Pirmajā pusgadā vilcienu pasažieru skaits samazinājies par 31,4%, aprīlī - par 65,6%

2020.gada pirmajos sešos mēnešos AS “Pasažieru vilciens” pakalpojumus izmantojuši 6,08 miljoni pasažieru. Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju gada otrajā ceturksnī ievērojami samazinājās pārvadāto vilcienu pasažieru skaits. Būtiskākais pasažieru skaita samazinājums bijis aprīlī, kad vilcienos bija par 65,6% mazāk braucēju nekā gadu iepriekš šajā mēnesī.

Lasīt vairāk...

"Ozona" čempionātā stafetēs Vangažu mežā "Kāpas" orientieristiem trīs uzvaras

  • Publicēts Sports

111 komandas sestdien piedalījās Latvijas Stafešu kausa otrā posma sacensībās – “Ozona” čempionātā stafetēs Vangažu mežā. Svelmainajā saulē elites grupās nosvērtāko orientēšanos un ātrākos rezultātus uzrādīja orientēšanās kluba (OK) “Kāpa” orientieristes un OK “Saldus” orientieristi, liecina Latvijas Orientēšanās federācijas informācija.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Inflācijas pieaugums liecina par ekonomiskās situācijas uzlabošanos

Pēc divu mēnešu deflācijas jūlijā Latvijā atkal ir atgriezusies neliela inflācija, un salīdzinājumā ar pērnā gada jūliju patēriņa cenas Latvijā ir augušas par 0,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Savukārt salīdzinājumā ar jūniju mēnesi patēriņa cenas jūlijā Latvijā ir augušas par 0,2%, kas ir diezgan netipiski, jo jūlijā sezonālo faktoru ietekmē parasti samazinās apģērbu un pārtikas cenas. Inflācijas pieaugums jūlijā ir kārtējais signāls par salīdzinoši strauju Latvijas un arī globālās ekonomikas atkopšanos no Covid-19 šoka.

Lasīt vairāk...

Remigrācijas koordinatore: Visbiežāk atgriežas emocionālā aspekta un izglītības dēļ

Remigrācijas jautājuma aktualitāte nav zudusi arī pandēmijas laikā, tieši pretēji – situācija pasaulē daudzās ārvalstu latviešu ģimenēs rosinājusi domu par atgriešanos dzimtenē. Ir būtiski sniegt iespējami daudz informācijas par dzīvi un iespējām Latvijā, jo virkne ārvalstīs dzīvojošo latviešu nezina, kā pēdējo desmit gadu laikā mainījusies dzīve šeit.

Lasīt vairāk...

Ik darba dienu nelaimes gadījumā darbavietā cieš deviņi nodarbinātie

Saskaņā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) datiem pēdējo piecu gadu laikā kopējais darbavietā nelaimes gadījumos cietušo skaits ir palielinājies par 31%, un ik stundu nelaimes gadījumā darbavietā cieš viens nodarbinātais. 2019. gadā Latvijā kopā nelaimes gadījumos cieta 2272 nodarbinātie, tostarp 226 nodarbinātie guva smagus veselības traucējumus un 29 nodarbinātie gāja bojā. Salīdzinot ar 2018. gadu, smagi cietušo skaits pieaudzis par 8%, savukārt bojāgājušo skaits samazinājies par 3%.

Lasīt vairāk...

Vidējais patēriņa cenu līmenis gada laikā palielinājies par 0,5 %

Šāgada jūlijā, salīdzinot ar 2019. gada jūliju, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 0,5 %, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Pakalpojumiem cenas pieauga par 1,6 %, bet precēm saglabājās nemainīgas. Salīdzinot ar 2015. gadu, patēriņa cenas 2020. gada jūlijā bija par 9,2 % augstākas. Precēm cenas pieauga par 7,0 %, bet pakalpojumiem – par 14,7 %.

Lasīt vairāk...

Mālpilī notiks jaunsargu instruktoru kvalifikācijas paaugstināšanas seminārs

No 10. līdz 21. augustam Mālpilī, kā arī Rudbāržos un Nīkrācē notiek mācību seminārs jaunsargu instruktoriem, kura noslēgumā instruktori būs ne tikai nostiprinājuši savas iemaņas dažādos Jaunsardzes mācību programmas blokos, bet arī saņems sertifikātus par savas kvalifikācijas celšanu. Kopumā šajos semināros tiek plānots apmācīt ap 90 jaunsargu instruktorus.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada Mores pagastā notiks Sēņotāju stāstu dienas

Mores pagasta svētku laikā, 15. augustā, plkst. 10.00 un plkst. 16.00, kā arī 16. augustā plkst. 10.00 un plkst. 16.00, Siguldas novada Mores pagasta “Kalnu Vaizuļos” notiks Sēņotāju stāstu dienas, uz kurām aicināti sēņotāji ar prasmēm stāstīt un klausīties, kā arī stāstnieki un klausītāji ar interesi par sēņošanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.