Menu
 

Otrdiena, 01 Novembris 2022

Olaines futbolistes sarūpē "bronzas finālu"

  • Publicēts Sports

Uzvarot sezonas priekšpēdējā Sieviešu futbola līgas spēlē, futbola klubs “Olaine” panācis turnīra tabulas trešajā vietā esošo sporta kluba “Super Nova”/RTU komandu. Bronzas medaļu liktenis izšķirsies 12.novembrī abu šo klubu savstarpējā cīņā Olaines stadionā.

Lasīt vairāk...

Dzintaru koncertzālē atkal skanēs koncertcikls "Brīvdienu mūzika"

13.novembrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē rudens noskaņās atsāksies demokrātiskie "Brīvdienu mūzikas" koncerti, kur klausītājiem tiks dota iespēja baudīt izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā un caur sarunām tuvāk iepazīties ar māksliniekiem. Koncertu vadītāja lomā iejutīsies un ar mūziķiem sarunāsies atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols.

Lasīt vairāk...

Salaspilī notvertais pedofils noziedzies pret piecām meitenēm

Pirms diviem gadiem Valsts policija informēja, ka Salaspils iecirkņa darbinieki par mazgadīgas meitenes pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās aizturējuši kādu jau iepriekš par šādiem noziegumiem sodītu vīrieti. Izmeklēšanas gaitā tika atklāts, ka par aizturētā 1996. gadā dzimušā rīdzinieka Jāņa O. upuriem kļuvušas vismaz piecas meitenes vecumā no desmit līdz vienpadsmit gadiem. Pedofilam aiz restēm būs jāpavada vairāk nekā septiņi gadi.

Lasīt vairāk...

Preces vai pakalpojumus internetā pārdod 18 % uzņēmumu

2022.gada sākumā, tāpat kā divos iepriekšējos gados, Latvijā internetu lietoja gandrīz visos uzņēmumos (99,9 %), liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ikgadējā aptauja par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) lietošanu un e-komerciju uzņēmumos. Darba vajadzībām internetu lietoja 55,4 % no visiem uzņēmumu darbiniekiem, un tas ir par 2,9 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji visbiežāk informāciju par notiekošo Latvijā un pasaulē iegūst sociālās saziņas platformās

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk informāciju par notiekošo Latvijā un pasaulē iegūst sociālās saziņas platformās, Latvijas sabiedriskajos medijos un komercmedijos latviešu valodā, pavēstīja Latvijas Mediju ētikas padomē, atsaucoties uz sadarbībā ar pētījumu kompāniju "SKDS" veiktās aptaujas datiem.

Lasīt vairāk...

Brīnumainais acetilholīns. Kas tas ir, kāpēc mums to vajag, un kā to vairot organismā?

Covid-19 laiks ir radījis jaunu realitāti, kurā tikšanās klātienē vismaz profesionālajā dzīvē vairs nav obligāti nepieciešama. Arī mācību un izklaides jomā ir daudz iespēju pieslēgties kvalitatīviem notikumiem attālināti vai baudīt digitalizētu saturu. Tomēr neirologi uzskata, ka ieguvēji ir tie, kas iet cilvēkos un pulcējas klātienē. Viens no iemesliem - socializēšanās veicina pareizu acetilholīna darbību cilvēka organismā. Par šo vielu daudzi nav pat dzirdējuši, taču tā spēj darīt brīnumus. Kāpēc acetilholīnam ir tik liela nozīme, AS "Olainfarm" 50 gadu jubilejai veltītajā konferencē stāstīja Reto neiroloģisko slimību centra vadītāja un Neiroimunologu asociācijas prezidente Dr. med. Viktorija Ķēniņa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.