Menu
 

Otrdiena, 02 Marts 2021

Izsniegta būvatļauja Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma pārbūvei

Baložu vidusskolas moduļu tipa ēkas jaunbūves un sporta laukuma pārbūves būvprojekts minimālā sastāvā ir apstiprināts un izsniegta būvatļauja. Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde informē: ņemot vērā, ka šī ir publiskā ēka, vēl ir jāveic būvprojekta ekspertīze. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks uzsākta būvlaukuma iekārtošanas darbi, tostarp atsevišķu koku izciršana sporta laukuma pārbūvei, lai reālos būvdarbus varētu uzsākt maijā.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" plāno dividendēs par pagājušo gadu izmaksāt 0,17 eiro par akciju

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" plāno dividendēs par pagājušo gadu izmaksāt 0,17 eiro par akciju, otrdien "Olainfarm" vebinārā sacīja uzņēmuma valdes locekle Zane Kotāne. Kopumā dividendēs par 2020.gadu akcionāriem plānots izmaksāt 2 394 463 eiro. Jautājumu par dividenžu izmaksu uzņēmuma valde lūgs iekļaut nākamās "Olainfarm" akcionāru sapulces darba kārtībā, piebilda Kotāne.

Lasīt vairāk...

Jauno skolotāju projektam "Mācītspēks" pieteikušies 1149 dažādu jomu speciālisti

1.martā noslēdzās pieteikšanās skolotāju izglītības projektam “Mācītspēks”. Kopumā pieteikušies 1149 dažādu jomu speciālisti no visas Latvijas, kas gatavi iegūt pedagoga kvalifikāciju un vienlaikus uzsākt darbu skolā. Rūpīgas atlases rezultātā līdz aprīļa beigām tiks noteikti dalībnieki, kuru izglītība, pieredze un personība atbilst projekta “Mācītspēks” kritērijiem, informē projekta pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Eksperti: Pieaugušo izglītības sistēma ir sadrumstalota un radikāli jāmaina

Pieaugušo izglītības sistēma patlaban ir ļoti sadrumstalota, un tas rada vairākus nopietnus izaicinājumus iedzīvotājiem, kuru prasmes un zināšanas nākotnes darba tirgus pieprasījumam var neatbilst, otrdien Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē pauda nozaru eksperti. Lai nākotnē novērstu drastisku mazkvalificēto darbinieku pieaugumu darba tirgū, radikāli jāmaina pieaugušo izglītības sistēma, jo nākotnē būtiskas izmaiņas gaidāmas arī darba tirgū. 

Lasīt vairāk...

Latvijas Dabas fonds izstrādās pļavas produktu zīmolu

Dabas aizsardzības pārvalde ir vienojusies par sadarbību ar Latvijas Dabas fondu (LDF), lai īstenotu LIFE integrēto daudzgadu projektu “Natura 2000 aizsargājamo teritoriju pārvaldības un apsaimniekošanas optimizācija” (LIFE-IP LatViaNature). Projekta mērķis ir pilnveidot dabas aizsardzības sistēmu Latvijā, lai aizsargātu Eiropas Savienības nozīmes biotopus un sugas, un Latvijas Dabas fonda uzdevums būs izveidot zīmolu produktiem, kuri nāk no dabiskajām pļavām.

Lasīt vairāk...

Mazie veikali arī izkropļotas konkurences apstākļos cīnās par izdzīvošanu

Daudz netrūka, ka valdība jau šonedēļ būtu atļāvusi tirgoties klātienē visiem veikaliem, tomēr nē – tas tika atlikts uz pagaidām nezināmu laiku. "Rīgas Apriņķa Avīze" sazinājās ar diviem Pierīgas veikalu vadītājiem, lai uzzinātu, kā tiem veicas šajā laikā, kad supermārketi no rīta līdz vakaram drīkst tirgot visu, bet mazie veikali – tikai pārtikas un higiēnas preces. Izrādās, mūsu veikalnieki degunu nav nokāruši – tiek attīstīti internetveikali un gaidīti labāki laiki.

Lasīt vairāk...

500 eiro atbalstu par bērnu izmaksās marta beigās

18.februārī Saeimā pieņemtie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā paredz sniegt vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā ģimenēm par katru bērnu. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vienreizējo 500 eiro atbalstu par katru bērnu izmaksās marta beigās. Līdz 31.martam 500 eiro atbalstu izmaksās personām, kuras laikposmā no 2021.gada 1.marta līdz 6.aprīlim saņem vienu no šiem VSAA piešķirtajiem pabalstiem: bērna kopšanas pabalsts par bērnu līdz viena gada vecumam, ģimenes valsts pabalsts vai piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti.

Lasīt vairāk...

"Balticovo" plāno investēt 30 miljonus eiro pilnīgai pārejai uz ārpus sprostu olu ražošanu

Olu un olu produktu ražotājs “Balticovo” aizvadītajā mēnesī paziņojis par plāniem tuvāko piecu gadu laikā pilnībā pārstrukturizēt ražotnes līdzšinējo darbību un attiekties no sprostos turētu vistu olu ražošanas. Ilgtspējīgais lēmums pieņemts, balstoties uz uzņēmuma ilgtermiņa attīstības stratēģiju un sekojot aizvien pieaugošajam patērētāju un pārtikas produktu ražotāju pieprasījumam pēc brīvos apstākļos dētām olām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.