Menu
 

Sestdiena, 28 Janvāris 2023

Aptauja. Cik bieži mēdzat lasīt, un ko tieši lasāt?

Pērn pētījumu centrs “SKDS” atkārtoja tradicionālo grāmatu pirkšanas un lasīšanas mērījumu, kurā konstatēts, ka kopš 2019. gada Latvijā ļoti strauji ir mazinājusies gan grāmatu pirkšana, gan lasīšana. Aktīvākie grāmatu pircēji ir cilvēki ar augstāko izglītību un tie, kas nav zemāko ienākumu kategorijās, un sievietes ir krietni aktīvākas pircējas nekā vīrieši.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Kaļķis: Internetā brīnumi nenotiek

Paziņojums e-pastā par laimētu miljonu vai vismaz pārsimts tūkstošiem eiro. Vilinošs aicinājums sociālajos tīklos iegriezt laimes ratu tāpat vien, lai tiktu pie galvu reibinošām balvām, vai balva loterijā, kurā nemaz nepiedalījāties. No nekurienes uzradies labdaris, kas sola atstāt bagātīgu mantojumu.  Vai tieši pretēji – bargas draudu vēstules, ko parakstījušas dažādas institūcijas ar skanīgiem nosaukumiem, kas pieprasa nekavējoties samaksāt ievērojamus sodus.

Lasīt vairāk...

Aktuāli padomi ādas aizsargfunkciju stiprināšanai ziemā

Ak, cik bieži, lai akcentētu rūpju svarīgumu, dzirdam jau nodeldēto patiesību, ka āda ir lielākais ķermeņa orgāns! Taču tikai tādēļ, ka pārmēru atkārtota, patiesība nekļūst mazāk patiesa. Tāpēc – ja āda ir vesela, tā mūs aizsargā, ja nav, tiek traucēta ādas spēja darboties kā aizsargbarjerai. Zinot, kā iegūt un saglabāt veselīgu ādu no galvas līdz papēžiem, varam palīdzēt tai pildīt galveno – aizsardzības – funkciju. Un tad jau arī skaistums neizpaliks. Tieši  ziemas mēnešos būtiski padomāt, vai visi padomi ir ņemti vērā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.