Menu
 

Piektdiena, 24 Marts 2023

Saulkrastos ūdenī nolaists šogad pirmais būvētais kuģis

Saulkrastu novada Zvejniekciemā esošajā Skultes ostā piektdienas rītā notika šogad pirmā kuģubūvētavas "ASK Enterprise" būvētā kuģa nolaišanas ūdenī svinīgā ceremonija. Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, šāds kuģis tapis piecu mēnešu laikā un, atšķirībā no citiem būvētajiem kuģiem, tas izceļas ar savu bordo krāsu.

Lasīt vairāk...

Terēza Stenclava: Esmu pateicīga liktenim, ka mani nepieņēma darbā bankā

Terēza Stenclava ir tenisiste vairāk nekā 20 gadus un ratiņu tenisa aizsācēja Latvijā. Par tenisa treneri viņa sāka strādāt pavisam nejauši, nomainot sapni strādāt bankā pret šo darbu. Terēza ar lielu prieku un entuziasmu ir apguvusi arī ratiņtenisu, lai palīdzētu cilvēkiem ratiņkrēslā apzināties un saprast, ka arī viņi var. Viņas entuziasms, strādājot un iedvesmojot cilvēkus ratiņkrēslā, ir novērtēts ar Starptautiskās tenisa savienības nomināciju “Spirit Award 2019”, bet 2014. gadā viņa saņēma Latvijas Tenisa savienības balvu “Par ratiņtenisa attīstību” un tajā pašā gadā tika nominēta “Latvijas lepnuma” balvai. Terēza iedvesmo jaunos spēlētājus un gatavo augsta līmeņa sacensībām profesionāļus. Pateicoties dažādām dzīves nejaušībām un savai atvērtībai ļauties likteņa piespēlētajām iespējām, viņa ir sapratusi, ka nav nekā labāka par tenisu un cilvēkiem, kas ikdienā ir viņai līdzās.

Lasīt vairāk...

Ielu attīrīšana no smiltīm Pierīgā varētu turpināties līdz aprīļa vidum

Iestājoties siltākam laikam, Latvijas pilsētās un ciemos sākusies brauktuvju, veloceliņu un ietvju tīrīšana no smilts, sāls, putekļiem, nogulsnēm un citiem netīrumiem, kas uzkrājušies pēc labu laiku neredzēti sniegam bagātās ziemas. Aptaujātās Pierīgas pašvaldības informēja, ka darbi atkarībā no laika apstākļiem varētu turpināties līdz aprīļa vidum.

Lasīt vairāk...

Cik veselīgs ir tavs ikdienas mazgāšanās rituāls?

Svarīgo ikdienas mazgāšanās rituālu cilvēki apgūst bērnībā, un  pubertātes posmā tas parasti kļūst par ieradumu, ko tad piekopjam mūža garumā. Mazgāšanās dušā, visticamāk, ir daudzu ikdienas paradums. Tomēr, vai esat kādreiz sev pamatojuši, kādēļ mazgāties tik bieži?

Lasīt vairāk...

Latvijā nogādāts devītais jaunais elektrovilciens

Piektdienas rītā ar divām apsargātām kravas automašīnām no “Škoda Group” uzņēmuma “Škoda Vagonka” ražotnes Ostravā Rīgā tika nogādāti atlikušie divi no pavisam četriem devītā jaunā elektrovilciena sastāva vagoniem. Pirmie divi elektrovilciena vagoni un jumta sastāvdaļas Rīgu sasniedza jau pagājušajā nedēļā, ritošā daļa – šonedēļ. Līdz ar to šobrīd Latvijā ir nogādāti jau deviņi jaunā elektrovilciena sastāvi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.