Menu
 

Piektdiena, 25 Janvāris 2019

Lelde Stumbre: Dzīvot Latvijā joprojām ir interesanti

«Esmu sapratusi, ka politikā iet nevēlos, jo katram jādara tas, ko viņš prot vislabāk. Man tā ir rakstīšana,» intervijā «Rīgas Apriņķa Avīzei» teic šā mēneša jubilāre – dramaturģe un rakstniece Lelde Stumbre, kuras kontā ir vairāk nekā piecdesmit lugu un nu jau arī sešas daiļliteratūras grāmatas. Starp citu, kopš pagājušā gada Lelde vada Zaļās atmodas muzeju, un viņa atklāj, ka ar šo procesu ir patiesi aizrāvusies. Savukārt par peripetijām ap valdības veidošanu dramaturģe izsakās ļoti tieši: «Katrs no valdības veidotājiem velk deķi uz savu pusi, katrs ir izdomājis, ka viņam kaut ko vajag... Viņi nemāk izveidot profesionālu komandu. Tas ir ļoti neprofesionāli un atgādina mazu bērnu izdarības.»

Lasīt vairāk...

Latvijas Banka: Naudas viltojumu skaits Latvijā būtiski samazinājies

Šodien publiskota jaunākā statistika par situācija naudas drošības jomā eiro zonā. Latvija jau tradicionāli ir starp tām eiro zonas valstīm (kopā ar Igauniju, Somiju, Kipru, Slovākiju, Lietuvu), kurās ir vismazākais viltojumu skaits, rēķinot uz vienu iedzīvotāju. 2018. gadā atklāto viltojumu skaits Latvijā būtiski samazinājās – kopējais viltojumu skaits par 24%, bet nodarītie finanšu zaudējumi – par 14%.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Desmit gadu periodā par 22% samazinājies kultūras pārraižu skatītāju īpatsvars

Pēdējo desmit gadu periodā par 22% samazinājies to cilvēku skaits, kas skatās kultūras pārraides, savukārt palielinājies izklaides parku, pilsētas svētku, mūzikas koncertu un profesionālo vai amatierteātru izrāžu apmeklētāju īpatsvars, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) veiktā pētījuma rezultātus mediju pārstāvjiem skaidroja profesore Anda Laķe.

Lasīt vairāk...

Ķemeru Nacionālajā parks aicina izzināt mitrājus, tiem palīdzot

Atzīmējot Starptautisko Mitrāju dienu, Dabas aizsardzības pārvalde sestdien, 2.februārī, plkst. 11.00 aicina piedalīties īpašā mitrāju saglabāšanas pasākumā Ķemeru Nacionālajā parkā. Tajā iniciatīvas “Daru labu dabai” ietvaros kopīgiem spēkiem plānots no kokiem un krūmiem atbrīvot Kaņiera ezera piekrastē esošo kaļķaino zāļu purvu, tā izveidojot labvēlīgākus augšanas apstākļus kadiķu audzēm. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.