Menu
 

Piektdiena, 05 Novembris 2021

Senioriem pieejamā sociālā palīdzība un pabalsti. Jūrmala

Lai seniori vieglāk varētu orientēties sociālās palīdzības apjomā un pieejamajos veidos, “Rīgas Apriņķa Avīze” šajā un turpmākajos laikraksta numuros publicēs informāciju no Pierīgas novadu pašvaldībām par tiem pakalpojumiem un materiālajiem pabalstiem, uz kuriem seniori var pretendēt dažādās dzīves situācijās. Šajā laikraksta numurā informācija par Jūrmalas pilsētā pieejamo sociālo palīdzību un atbalsta veidiem.

Lasīt vairāk...

Plešs: Pēc 15.novembra darba pienākumus varēs turpināt pildīt 92% no pašvaldību deputātiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P!) piektdien preses konferencē pavēstīja, ka, pēc pašvaldību sniegtās informācijas, secināms, ka visi domes priekšsēdētāji 15. novembrī būs ar sadarbspējīgiem sertifikātiem un 92% no pašvaldību deputātiem būs vakcinēti, uzsākuši vakcinācijas kursu vai ir pārslimojuši Covid-19 vīrusu.

Lasīt vairāk...

Latvijas vīru florbola izlases sastāvā iekļauts viens Ķekavas un viens Ulbrokas kluba spēlētājs

  • Publicēts Sports

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis tos 20 florbolistus, kuri no 3. līdz 11. decembrim pārstāvēs Latviju pasaules čempionāta finālturnīrā Helsinkos. Viņu  vidū ir divi Pierīgas klubu spēlētāji – aizsargs Kārlis Petrovskis no “Oxdog Ulbroka LU” komandas un šīs sezonas virslīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons no “Ķekavas”.

Lasīt vairāk...

Kompetenču pieeja pirmsskolās un skolās. Kā būs ar augstskolām?

No 2021.gada vidējās izglītības saturs skolās tiek īstenots atbilstoši kompetenču izglītības prasībām, pamatojoties uz “Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030) vadlīnijām. Pieejas mērķis ir palīdzēt jauniešiem apzināties savas intereses, spējas un sagatavoties izglītības turpināšanai augstskolā, tāpēc būtu tikai loģiski, ja šāda pieeja turpinātos arī augstākās izglītības līmenī.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Cilvēki rūpīgi ievēro mājsēdi vai arī devušies ārpus pilsētām

Majsēdes laikā vismazāk pārvietojas Rīgā dzīvojošie cilvēki, liecina IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” analīze par iedzīvotāju mobilitāti “lokdauna” laikā, kas ieviests kopš 21.oktobra. Tas var nozīmēt, ka galvaspilsētas iedzīvotāji rūpīgi ievēro mājsēdi vai arī ir gatavojušies tai savlaicīgi un izbraukuši no Rīgas jau pirms tās ieviešanas, dodoties, piemēram, uz lauku mājām, skaidro pētījuma autori.

Lasīt vairāk...

Noskaidroti konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" labākie projekti Ādažu novadā

Konkursa “Sabiedrība ar dvēseli” ietvaros Ādažu novadā šogad īstenots 21 projekts, tostarp 14 teritorijas labiekārtošanas projekti, seši projekti izglītojošu, kultūras, sporta un sociālo pasākumu attīstībai, kā arī viens projekts kategorijā “Ēku remonts”. Vērtēšanas komisija atzinību īpaši izcēlusi piecus projektus, no kuriem trīs tiks virzīti arī uz apvienības “Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” konkursu, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.