Menu
 

Piektdiena, 06 maijs 2022

Policija sākusi resorisko pārbaudi par Olainē no ēkas sienas izrautu Ukrainas karoga stiprinājumu

Saistībā ar Krievijas karu Ukrainā kopumā Valsts policija Latvijā konstatējusi likumpārkāpumus un noziedzīgus nodarījumus, par kuriem sākti 42 kriminālprocesi, vairāk nekā 60 administratīvie pārkāpumu procesi un vairāk nekā 120 resoriskās pārbaudes. Likumsargi atzīmē, ka, lai arī atsevišķi gadījumi ir saistīti ar tiešiem konfliktiem, tomēr absolūti lielākā nodarījumu daļa ir par Krievijas kara Ukrainā slavinošu simbolu atainošanu vidē vai uz infrastruktūras objektiem, kā arī tādi, kas vērsti pret karogiem vai retāk – transportlīdzekļu bojāšana.

Lasīt vairāk...

VVD: Svaigu vai tikko ceptu nēģu piedāvājums šajā laikā, visdrīzāk, liecina par nelikumīgu zveju

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienests (VVD) atgādina: no 1.maija līdz 31.jūlijam, līdz ar nēģu ieguves liegumu Daugavā, nēģu rūpnieciskā zveja ir aizliegta visās Latvijas upēs. Dažās upēs – Braslā, Gaujā, Irbē, Lielupē, Sakā, Salacā, Svētupē, Užavā un Ventā – nēģu ieguve ir aizliegta jau no 1.februāra un turpinās līdz 31.jūlijam. Pārējās upēs, kurās notiek nēģu zveja, liegums ir no 1.februāra līdz 31.oktobrim.

Lasīt vairāk...

Vilkt vadu un vārīt zivju zupu – tūristu iespējas un piekrastnieku varēšana (1.daļa)

“Vadu vilkt uz Jūrmalciemu veda māksliniekus. Tie bija jauki brīži, kad liedagā valdīja pavisam cita, bohēmiski atraisīta, gaisotne. Klusās dabas ar tikko no jūras izvilktām zivīm tapa turpat uz vietas,” – tā spēlēšanos par un ap vada vilkšanu atcerējies dzejnieks Olafs Gūtmanis. Vai piekrastē šai ziņā kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem kas diži ir mainījies? Kā zvejas veidi un rīki tiek likti lietā mūsdienās piekrastes tūrisma veicināšanai – to lūkosim gan dižjūras, gan Rīgas līča daudzsološajos krastos.

Lasīt vairāk...

Sākas VBTAI akcija vecākiem "Es audzinu viens!"

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 9.līdz 15.maijam rīko kampaņu “Es audzinu viens!”. Vecāki, kuri vieni paši audzina bērnus, Uzticības tālrunī varēs saņemt psiholoģisku atbalstu jautājumos, kas saistīti ar bērniem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.