Menu
 

Otrdiena, 27 Septembris 2022

Krievijā izsludinātās mobilizācijas dēļ uz Latvijas–Krievijas robežas ieviesīs ārkārtējo situāciju

Krievijā izsludinātās mobilizācijas dēļ valdība ar 2022.gada 28.septembri nolēma ieviest ārkārtējo situāciju Alūksnes, Balvu un Ludzas novada teritorijā, kā arī ostās, lidostās, lidlaukos izveidotajās robežšķērsošanas vietās un uz dzelzceļiem. Ārkārtējā situācija uz Latvijas–Krievijas robežas būs spēkā trīs mēnešus. Valdība arī lēma slēgt Pededzes robežšķērsošanas vietu, lai vēl vairāk mazinātu Krievijas pilsoņu plūsmu, kā arī uzdeva Valsts robežsardzei veikt pastiprinātu robežuzraudzību un Krievijas pilsoņu robežpārbaudi, piesaistot papildu resursus no citiem dienestiem, informē Iekšlietu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Iepazīstot atkritumu vācēju ikdienu Rīgas un Pierīgas mežos, sākta kampaņa "#TīriRīgasMeži #VidesSOS"

Lai mazinātu Rīgas un Pierīgas mežu piesārņošanu un atgādinātu sabiedrībai par lietotni “Vides SOS”, kas palīdz operatīvāk sniegt informāciju par mežā nelegāli izmestajiem atkritumiem, SIA “Rīgas meži” un Valsts vides dienests (VVD) 27.septembrī uzsāka sociālo kampaņu “#TīriRīgasMeži #VidesSOS”. Pasākuma laikā bija iespēja iepazīt meža kopēju skarbo ikdienu – atkritumu atrašanu un savākšanu, informē “Rīgas mežu” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Gatavojoties jubilejas koncerttūrei, "Raxtu Raxti" laiž klajā singlu "Sajāj tautas, sarīb zeme"

Gatavojoties desmit gadu jubilejas tūrei, kas sāksies jau 15.oktobrī ar koncertu Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" šonedēļ klausītāju vērtējumam nodod singlu "Sajāj tautas, sarīb zeme" no jaunā albuma "Vidū saule", kas tiks prezentēts gaidāmajos jubilejas koncertos. Tajos skanēs arī "Raxtu Raxtu" zināmākās kompozīcijas, informē producents Sandis Mohovikovs. Pierīgā mūziķi uzstāsies 16.novembrī - Ulbrokā kultūras centrā "Ulbrokas pērle".

Lasīt vairāk...

Kā rīkoties, ja bērns ir interneta agresors?

Ar drošību internetā ir saistīti dažādi pārkāpumi – privātuma un datu aizsardzības pārkāpumi, bērnu pavedināšanas mēģinājumi un nereti arī kibermobings jeb vienaudžu emocionāla pazemošana interneta vidē. Tas skar ne tikai bērnus, bet pēdējā laikā – arī pedagogus. Praksē nākas saskarties ar nepatīkamiem gadījumiem, kad jaunieši ir fotografējuši vai filmējuši savus skolotājus, lai pēcāk viņus attēlotu izķēmotā veidā un savus “garadarbus” ievietotu internetā un izsmietu.

Lasīt vairāk...

Šogad "Olainfarm" bijis straujš lēciens Latvijas zaļāko un cilvēcīgāko zīmolu topā

AS "Olainfarm" Latvijas zīmolu topā ierindojusies 5.vietā gan zaļāko, gan cilvēcīgāko zīmolu vidū. "Straujais kāpums kopš pagājušā gada (no 61. vietas zaļāko zīmolu un no 57.vietas cilvēcīgāko zīmolu topā) ir visas komandas neatlaidīga darba rezultāts, investējot resursus uzņēmuma ilgtspējas veicināšanā," norāda uzņēmuma pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Kārlis Purgailis. Cik ilgi turpināsies svārstības pensiju fondos?

Viens no jautājumiem, ko cilvēki šogad uzdod visbiežāk saistībā ar pensiju plāniem, - cik ilgi turpināsies nestabilitāte un ko darīt šajos laikos, kad arvien vairāk tiek runāts par "lāču tirgu" akciju biržās un draudošo recesiju ekonomikā. Iepriekšējos gados cilvēki pieredzēja diezgan strauju pensiju fonda apmēra pieaugumu un pie tā pierada, cerot un sagaidot, ka tā turpināsies vienmēr. Pieredzot uzkrātā pensiju fonda samazināšanos vairākus mēnešus pēc kārtas, cilvēki sāk arvien aktīvāk taujāt par iespējām mainīt izvēlēto pensiju fondu vai pārvaldnieku.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā sakopta Bērzenes upe

10.septembrī Ķekavas novadā AS "Latvenergo" darbinieki kopā ar vietējiem vides aktīvistiem sakopa Bērzenes upi, kurā mīt un nārsto lašveidīgās zivis. 12 km garo upi kopš 2006.gada tīra piecu cilvēku grupa, kuriem sirdslieta ir daba, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.