Menu
 

Otrdiena, 10 Decembris 2019

Valsts pārņems Rīgas un Ventspils ostas

Pēc ASV Finanšu ministrijas lēmuma vērst sankcijas pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij") un četrām juridiskām personām, tostarp Ventspils Brīvostas pārvaldi, valdība otrdien lēma rīt, 11.decembrī, sasaukt ārkārtas sēdi, kurā izskatīs grozījumus likumā "Par ostām", paredzot valsts pārvaldībā pārņemt divas ostas - Ventspils un Rīgas. 

Lasīt vairāk...

Mērķdotāciju pašvaldību ceļiem prioritāri izmantos autoceļiem un ielām ar sabiedriskā transporta kustību

Lai veicinātu pašvaldības ceļu un ielu ilgtspēju, kā arī sasniegtu nacionālā līmeņa mērķus transporta jomā, turpmāk mērķdotācijas pašvaldības varēs prioritāri izlietot pilsētu tranzīta autoceļiem, tiltiem un ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports. Vienlaikus noteikts, ka mērķdotāciju var paredzēt arī satiksmes drošības uzlabošanai.

Lasīt vairāk...

Festivāla "Riga Symphony" direktore: Galvā turpina skanēt mūzika arī pēc darba stundām

No 11. līdz 14. decembrim Rīgā norisināsies tradicionālais festivāls "Riga Symphony", kurā pulcēsies talantīgi dziedošie jaunieši no vairāk nekā divdesmit pasaules valstīm, lai savas prasmes atrādītu starptautiskai žūrijai. 14. decembrī viņi galā koncertā cīnīsies par festivāla "Grand Prix". "Festivāls veicina un attīsta neformālās radošās izglītības iespējas Latvijā starptautiskā līmenī, savukārt konkursa galvenais mērķis ir kalpot par starptautiska mēroga platformu jaunajiem izpildītājiem, kā arī veicināt populārās, tradicionālās un akadēmiskās dziedāšanas žanru," saka festivāla direktore, komponiste Jeļena Švilpe.

Lasīt vairāk...

SPKC: Latvija sākusies gripas epidēmija

Gripas un citu elpceļu infekciju monitoringa dati liecina, ka 2019. gada 49. nedēļā no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām divās pilsētās (Jelgavā un Rīgā) pacientu skaits, kuri vērsušies ambulatorajās ārstniecības iestādēs un kuriem noteikta diagnoze gripa, pārsniedzis 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem: Jelgavā reģistrēti 265,5 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem un Rīgā – 159,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Līdz ar to no Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) no 11.decembra Latvijā izziņo gripas epidēmijas sākumu.

Lasīt vairāk...

Siguldā norisināsies akcija "Izgaismo velosipēdu!"

Ņemot vērā, ka arvien lielāks skaits cilvēku savās ikdienas gaitās gada tumšajos mēnešos dodas ar  velosipēdu, tomēr ne vienmēr parūpējušies par savu drošību, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), apvienība “Pilsēta cilvēkiem”, biedrība “Velo-Redele” un mazumtirdzniecības uzņēmums “Narvesen” kopīgā akcijā aicinās riteņbraucējus aprīkot savus velosipēdus ar lukturiem un atstarotājiem, kā arī valkāt apģērbu ar atstarojošiem elementiem.

Lasīt vairāk...

Trīs veidi, kā panākt, lai laika plānošana nestu cerēto rezultātu

"Laiks mums visiem ir iedalīts vienādi, tikai jautājums – kā mēs to tērējam? Sistemātiski veltot noteiktu laiku dienas, nedēļas, jaunā gada un pat nākamās piecgades plānam, var sasniegt iecerēto," pieredzē dalās starptautiski sertificēta personīgās izaugsmes trenere un plānotāja “Oh My Days!” ikmēneša padomu autore Evija Šalte-Novicka. "Vēl būtiskāk – paveikt plānoto!"

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.