Menu
 

Trešdiena, 26 Janvāris 2022

Mārupes novada pašvaldības budžetā plānoti 57,8 miljonu eiro ieņēmumi un 67,1 miljona eiro izdevumi

Mārupes novada pašvaldības dome 26.janvāra sēdē ar gandrīz vienbalsīgu deputātu balsojumu apstiprināja 2022. gada budžetu, kurā ievērojama daļa budžeta plānotas izglītības nozarei un iemaksām pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, kā arī daļa līdzekļu novirzīta kultūrai un sportam, sociālajai aizsardzībai, teritorijas un mājokļu apsaimniekošanai.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Šoziem četrkāršojies uz slidenām ielām gūto traumu skaits

Šoziem Latvijā salīdzinoši bieži esam novērojuši krasas temperatūras svārstības, kas izraisa apledojumu un neizbēgami padara bīstamāku ceļu segumu gan autovadītājiem, gan kājāmgājējiem. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības “Balta” novērojumi, ziemas mēnešos no iedzīvotājiem saņemts sevišķi daudz atlīdzības pieteikumu par lūzumiem, mežģījumiem un sastiepumiem – traumām, kas gūtas, krītot uz slidenām ietvēm. Kopumā nepilnu divu mēnešu laikā atlīdzību summa par šāda veida traumām jau ir pārsniegusi 40 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Darbībai digitālajā vidē vajadzīgi ne tikai IT risinājumi, bet arī jauns skats uz biznesu

Lai gan statistika liecina, ka pandēmijas laikā liela daļa mazo un vidējo uzņēmumu ir pielāgojušies un pilnībā vai daļēji pārcēluši savu darbību uz digitālo vidi, veiksmīgai darbībai e-komercijas nozarē nepieciešami ne tikai IT risinājumi, bet arī jauns skats uz ierasto biznesu. Vīrusa rādītā krīze izgaismoja lietas, kurām pēkšņi bija jābūt gatavam katram vadītājam – vadīt pārmaiņas, menedžēt stresu, pārvaldīt krīzes situāciju, mainīt procesu vadību un fokusēties uz klientu u.c. Tas, cik lielā mērā uzņēmēji spēs pilnveidot šīs prasmes, būtiski ietekmēs arī iespējas darboties pandēmijas laikā un pēc tās, jo ekonomikas skaudrie pamati liecina – krīzes ir cikliska parādība.

Lasīt vairāk...

LOSP: Kopējās lauksaimniecības politikas būtiskākā nepilnība ir finanšu trūkums visu iesaistīto pušu mērķu realizēšanai

Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) būtiskākā nepilnība ir finanšu trūkums visu iesaistīto pušu mērķu realizēšanai, aģentūrai LETA sacīja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padoms (LOSP) valdes loceklis Kaspars Melnis, komentējot Latvijas KLP stratēģiskā plāna 2023.-2027.gadam projektu.

Lasīt vairāk...

Izstrādāta kārtība kompensācijām smaga vai vidēji smaga Covid-19 vakcīnu blakusparādību izraisīta veselības kaitējuma gadījumos

Veselības ministrija (VM) izstrādājusi un nodevusi sabiedriskajai apspriedei Ministru kabineta noteikumu projektu*, kur noteikta kārtība kompensācijas piešķiršanai gadījumos, kad Covid-19 vakcīnas blakusparādību rezultātā cilvēkam radies smags vai vidēji smags kaitējums veselībai vai dzīvībai.

Lasīt vairāk...

Kā darba devējam atrast kopīgu valodu ar jauniešiem?

Jaunieši ir mūsu nākotne visādās nozīmēs. Arī darba tirgū, kur gan stiprāki par viņu degsmi darboties bieži vien izrādās darba devēju stereotipi, kas, kā zināms, palīdz kategorizēt lietas un nesajukt prātā informācijas gūzmā, bet arī noved pie aplamiem secinājumiem. Piemēram, ja gados jauna kolektīva vadītājam dzīvē ir gadījies biežāk satikt jauniešus, kuriem patīk fiziskās aktivitātes, ir viegli pieņemt, ka nākamajam saliedēšanās pasākumam jābūt sporta spēlēm.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.