Menu
 

Piektdiena, 28 Janvāris 2022

EM: 2021.gads noslēdzas ar pozitīvu mazumtirdzniecības pieaugumu

Kopš pandēmijas sākuma, situāciju mazumtirdzniecības nozarē lielā mērā ietekmēja valstī noteiktā ārkārtējā situācija un dažādi ar tirdzniecību saistīti ierobežojumi. Šie ierobežojumi atspoguļojas arī mazumtirdzniecības datos. Pagājušā gada sākumā (janvāris, februāris) un beigās (oktobris, novembris), kad spēkā bija ārkārtējā situācija un nepārtikas preču iegāde bija ierobežota, mazumtirdzniecības apgrozījums kritās.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Latvijas ekonomikai ir labi izaugsmes priekšnosacījumi arī 2022. gadā

Spēcīgs ārējais pieprasījums un apjomīgais valsts atbalsts pērn ir ļāvis kompensēt Covid-19 pandēmijas negatīvo ietekmi, un Latvijas ekonomika 2021. gadā ir augusi straujāk nekā prognozēts gada sākumā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, 2021. gada pēdējā ceturksnī Latvijas IKP, neskaitot inflāciju, palielinājās par 3,4% salīdzinājumā ar 2020. gada attiecīgo ceturksni, savukārt 2021. gadā kopumā Latvijas ekonomika ir augusi par 4,7%.

Lasīt vairāk...

Anita Muižniece: Skolu tīkla sakārtošana – iespēja skolēniem un pedagogiem

Skolu tīkla sakārtošana ir viens no būtiskākajiem priekšnosacījumiem, lai nodrošinātu kvalitatīvas izglītības pieejamību ikvienam izglītojamajam, neatkarīgi no ģimenes materiālā stāvokļa un skolas atrašanās vietas. Vienlaikus tā ir iespēja pedagogiem saņemt augstāku atalgojumu un stabilitāti. Strādājot pilnas slodzes darbu vienā izglītības iestādē, nevis manevrējot starp vairākām skolām, skolotājiem būtu vairāk laika, ko veltīt dažādu ideju realizēšanai. Rezultātā iegūtu arī skolēni un izglītības kvalitāte kopumā.

Lasīt vairāk...

Sunīšu ciema topošajā dienas centrā Krimuldas pagastā noslēgušies aktīvie būvniecības darbi

Līdz ar apkures sistēmas pievienošanu un gāzes iekārtu tehniskās dokumentācijas sakārtošanu, janvāra sākumā Krimuldas pagasta Sunīšu ciema topošajā dienas centrā tika noslēgta aktīvā būvniecības darbu fāze un centrs ir nodots ekspluatācijā. Kā nākamais solis tiek plānots mēbeļu iepirkums, to iegāde un centra iekārtošana, liecina Siguldas novada pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.