Menu
 

Piektdiena, 29 Novembris 2019

Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļautas "Nēģu ķeršanas un apstrādes prasmes Carnikavā"

Turpinot 2017. gadā uzsākto Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma apzināšanu, šogad Nemateriālā kultūras mantojuma (NKM) sarakstā iekļautas trīs kultūras vērtības – “Nēģu ķeršanas un apstrādes prasmes Carnikavā”, “Pededzes pagasta pareizticīgo iedzīvotāju tradicionālais kāzu rituāls” un “Maija dievkalpojumi pie ceļmalu krustiem Dagdas novada Andrupenes un Šķaunes pagastos”, vēsta Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Lasīt vairāk...

Valsts policija: Esi vērīgs, savlaicīgi pasargā savu bērnu no seksuālās vardarbības!

Katru gadu Valsts policijā tiek reģistrēti gadījumi, kad no seksuālās vardarbības cietuši vairāki bērni. 2019. gada pirmajā pusgadā 37,4 % gadījumu bērni ir cietuši tieši no noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību, kas ir par 3,1 % vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Lai pievērsu sabiedrības uzmanību seksuālās vardarbības pret bērniem problēmjautājumam, veicinātu plašāku problēmas apzināšanos un atpazīstamību sabiedrībā, kā arī iespēju robežās mazinātu seksuālās vardarbības latentumu, Valsts policija aicina ikvienu, jo īpaši vecākus, jau laicīgi pasargāt bērnu no seksuālās vardarbības, atpazīt šāda veida situācijas, neklusēt un rīkoties.

Lasīt vairāk...

Salaspils novada Aconē atklās par 670 tūkstošiem eiro pārbūvētu ceļu

5.decembrī Salaspils novadā atklās vēl vienu jaunu ceļu, ko turpmāk veiksmīgi izmantos blakus strādājošie uzņēmēji. Ceļš C51 ir teju pusotru kilometru gara iela, kas apjož Acones ciemam blakus esošo rūpnieciskās apbūves teritoriju. Projekts bija ieplānots Salaspils novada domes 2019. gada budžetā kā ikgadējs pašvaldības atbalsts uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstīšanai novadā. Ceļa pārbūves finansēšanai no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai tika piesaistīti 400 000 eiro, bet kopējās tā izmaksas ir 670 673 eiro.

Lasīt vairāk...

"Liepkalnu" saimnieks Dagnis Čākurs: Roka visu laiku jātur uz pulsa

Pērn “Liepkalni” – neapšaubāmi, viens no veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmumiem – nosvinēja ceturtdaļgadsimta jubileju. Tagad pamazām tiek iekarots Igaunijas tirgus, un, kā sarunā ar “Kodolu” pastāstīja uzņēmuma īpašnieks Dagnis Čākurs, tiek domāts arī par citu valstu tirgu iekarošanu, kas gan notiek lēni, solīti pa solītim. Taču tieši tas, viņaprāt, “Liepkalniem” palīdzējis veiksmīgi darboties un noturēties tirgū. Bet pašlaik uzņēmēju visvairāk uztrauc valsts iestāžu nevēlēšanās atbalstīt mazo un vidējo biznesu un plaisa, kas radusies starp cilvēkiem un likumdevēju. Tāpēc domu par leģendārās “Sēnītes” renovēšanu viņš ir atmetis. Tiesa, vietā jau ir cita iecere, kas pamazām tiek īstenota.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Lēnīgāka izaugsme nākamgad

Pēdējie noskaņojuma, kā arī statistiskie dati ir atnesuši nelielu atvieglojuma sajūtu, ka globālās ekonomikas izaugsmes tempu kritums ir sabremzējies un situācija sākusi stabilizēties. Primārais optimisms saistās ar cerībām, ka ASV un Ķīna atradīs, vismaz pagaidu, kopsaucēju tirdzniecības sarunās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.